
Sestavine
- 140 g zmehčanega masla
- 140 g rjavega sladkorja
- naribana lupina ½ limone
- 80 g polente
- 3 razžvrkljana jajca
- 140 g gladke moke
- žlička pecilnega praška
- 1 žlica mleka
- 140 g narezanih jagod
- 6 razpolovljenih jagod za okras
preliv
- 140 g sladkorja v prahu
- limonov sok
- 3 jagode, narezane na kockice
Preberite tudi

Tako preprosto pripravite jogurt doma
Doma narejen jogurt je odličen. Priprava je nadvse preprosta, potrebujete pa le dve sestavini.

Za domači sladoled, potrebujete le nekaj domišljije in pravi recept
Sladoled je nepogrešljiv spremljevalec toplih dni. Čeprav si ga lahko privoščimo vse leto, najbolj prija prav spomladi in poleti.

Gurmanski hit s Pinteresta: kako ustvariti popolno charcuterie desko
Bi radi očarali goste z narezkom? Pred vami je tehnika, s katero boste zagotovo navdušili. Fotogenična ideja žanje navdušenje tudi na družbenih omrežih.
Sestavine
- 140 g zmehčanega masla
- 140 g rjavega sladkorja
- naribana lupina ½ limone
- 80 g polente
- 3 razžvrkljana jajca
- 140 g gladke moke
- žlička pecilnega praška
- 1 žlica mleka
- 140 g narezanih jagod
- 6 razpolovljenih jagod za okras
preliv
- 140 g sladkorja v prahu
- limonov sok
- 3 jagode, narezane na kockice
Postopek
Pekač za mafine z 12 luknjami obložimo s papirnatimi košaricami. Pečico segrejemo na 180 °C. V mešalni skledi penasto zmešamo maslo s sladkorjem in limonovo lupino. Dodamo polento in še naprej mešamo, da se sestavine povežejo. Počasi dodajamo jajca in mešamo.
Moko pomešano s pecilnim praškom in jo na hitro s kuhalnico ali lopatko vmešamo v zmes. Masa je lahko grudasta zaradi polente, zato vanjo vmešamo mleko, da jo zrahljamo, in dodamo nasekljane jagode. Maso razdelimo v papirnate košarice in pečemo 20 minut, da so kolački zlato pečeni in prožni na dotik. Nekaj minut jih ohlajamo v pekaču, nato jih preložimo na kuhinjsko mrežo in do konca ohladimo. (Ohlajene kolačke lahko v zaprti škatli hranimo 2 dni, preden jih okrasimo in postrežemo.)
S kolačkov previdno odstranimo papirnate košarice. Sladkor v prahu damo v skledo. Nasekljane jagode damo v drugo posodico z žličko limonovega soka. Z vilicami jih pretlačimo v mezgo. Zmečkane jagode skozi cedilo pretlačimo na sladkor. Po kapljicah dodajamo limonov sok in mešamo, da dobimo gosto tekočo glazuro. Kolačke pomakamo v sladkorno glazuro in takoj okrasimo z jagodnimi polovicami. Preden postrežemo, malo počakamo, da se glazura utrdi.