© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Torta z jagodami in makom

Vaniljev biskvit, posejan s pikicami maka, nadevan s pomarančno kremo in jagodami - božansko

Torta z jagodami in makom

Vaniljev biskvit, posejan s pikicami maka, nadevan s pomarančno kremo in jagodami - božansko

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 10–12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
strawberry and poppy seed cakestrawberry surprisein season

Sestavine

biskvit

  • 4 žlice maka
  • 200 g stopljenega masla
  • 225 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 4 velika jajca sobne temperature
  • 625 g drobnega rjavega sladkorja
  • 1 žlička vaniljeve arome

sirup in nadev

  • lupina in sok 1 velike pomaranče
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 1 žlica pomarančnega likerja (po želji)
  • 1 lonček polnomastnega grškega jogurta (170 g)
  • 1 lonček kisle smetane (180 g)
  • 3 dl sladke smetane
  • 350 g očiščenih jagod
  • maslo za modla
  • cele jagode za okras
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

biskvit

  • 4 žlice maka
  • 200 g stopljenega masla
  • 225 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 4 velika jajca sobne temperature
  • 625 g drobnega rjavega sladkorja
  • 1 žlička vaniljeve arome

sirup in nadev

  • lupina in sok 1 velike pomaranče
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 1 žlica pomarančnega likerja (po želji)
  • 1 lonček polnomastnega grškega jogurta (170 g)
  • 1 lonček kisle smetane (180 g)
  • 3 dl sladke smetane
  • 350 g očiščenih jagod
  • maslo za modla
  • cele jagode za okras

Postopek

1

V ponvici brez maščobe 2 minuti na nežnem ognju popečemo mak, da zadiši, nato ga ohladimo. Pečico segrejemo na 180 °C, dva modla za torte premera 20 do 22 cm premažemo z maslom.

2

Pecilni prašek z mešamo z moko. V mešalno skledo ubijemo jajca, dodamo sladkor in stepamo, da dobimo svetlo, gosto in penasto maso. V maso vlijemo ohlajeno stopljeno maslo in vaniljevo aromo in še enkrat na kratko stepemo. Na maso presejemo moko s pecilnim praškom, dodamo 3 žlice maka in vse previdno z metlico za stepanje ali žlico vmešamo v maso, da se sestavine povežejo. Maso vlijemo v modla in pečemo 25 minut, da biskvit porjavi; pečen je, če se zravna, ko rahlo pritisnemo na sredino testa. Deset minut ga ohlajamo v modlih, nato ga preložimo na rešetko in popolnoma ohladimo.

3

Sirup pripravimo tako, da segrevamo pomarančni sok in 50 g sladkorja ter mešamo, da se sladkor raztopi. V sirup po želji dodamo še pomarančni liker. Oba ohlajena biskvita prerežemo, da dobimo 4 plasti. Vse plasti obilno natopimo z vročim pomarančnim sirupom.

4

Nadev pripravimo tako, da skupaj stepemo jogurt, kislo in sladko smetano, preostali sladkor in naribano pomarančno lupino. Masa se zgosti in postane mazava. Jagode narežemo na rezine. Tortne oblate obložimo s pripravljenim nadevom in narezanimi jagodami, torto sestavimo, vrh pa premažemo z jogurtno-smetanovo plastjo in okrasimo s celimi jagodami. Torto posujemo s preostalim makom in jo pustimo počivati 30 minut, preden jo razrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.