
Solata z divjim rižem
Osvežilna riževa solata z limeto, koriandrom in indijskimi oreščki.
Solata z divjim rižem
Osvežilna riževa solata z limeto, koriandrom in indijskimi oreščki.

Sestavine
- 160 g rdečega riža
- 1 žlica oljčnega olja
- sok in lupina 1 večje limete
- 3 mlade čebulice
- 50 g praženih indijskih oreščkov
- šopek koriandra

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 160 g rdečega riža
- 1 žlica oljčnega olja
- sok in lupina 1 večje limete
- 3 mlade čebulice
- 50 g praženih indijskih oreščkov
- šopek koriandra
Postopek
Riž skuhamo po navodilih proizvajalca. Ko je kuhan, ga splaknemo pod hladno vodo in odcedimo. Za preliv zmešamo oljčno olje, sok in lupino limete. Nasekljano čebulo, indijske oreščke, nasekljani koriander in riž stresemo v skledo in prelijemo s prelivom.