
Sestavine
- 500 g zamrznjenega graha
- 1 večja solatna kumarica
- šopek drobnjaka
- 2 žlici metine omake (glej recept spodaj)
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 500 g zamrznjenega graha
- 1 večja solatna kumarica
- šopek drobnjaka
- 2 žlici metine omake (glej recept spodaj)
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
Grah stresemo v skledo, ga prelijemo z vročo vodo in pustimo stati 10 minut. Nato preverimo, ali je odtaljen, in če je, ga dobro odcedimo. Kumarico operemo, jo vzdolžno razpolovimo in narežemo na rezine. Če je zelo velika in ima velika semena, ji prej odstranimo semena.
Grah stresemo v dovolj veliko skledo in mu dodamo rezine kumarice. Dodamo nasekljan drobnjak, metino omako, kis in olje. Začinimo še s soljo in poprom, dobro premešamo in postrežemo.
Metina omaka
Metino omako naredimo tako, da drobno sesekljamo ¾ skodelice sveže mete in jo v nepregorni skodelici zmešamo z dvema žličkama sladkorja. Vse skupaj prelijemo z 0,6 dl vrele vode in mešamo, da se sladkor raztopi. Dodamo še 1,2 dl belega vinskega kisa in pustimo počivati 15 minut, da se okusi prepojijo. Iz navedenih količin dobimo 2,5 dl omake. Tako pripravljeno omako lahko postrežemo k pečeni jagnjetini ali iz nje pripravimo solatni preliv. Neporabljeno omako lahko napolnimo v čist kozarec in shranimo za največ en teden.