© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kumarična solata z grahom

Kumarična solata z grahom

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kumaricna solata z grahom

Sestavine

  • 500 g zamrznjenega graha
  • 1 večja solatna kumarica
  • šopek drobnjaka
  • 2 žlici metine omake (glej recept spodaj)
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g zamrznjenega graha
  • 1 večja solatna kumarica
  • šopek drobnjaka
  • 2 žlici metine omake (glej recept spodaj)
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol
  • poper

Postopek

1

Grah stresemo v skledo, ga prelijemo z vročo vodo in pustimo stati 10 minut. Nato preverimo, ali je odtaljen, in če je, ga dobro odcedimo. Kumarico operemo, jo vzdolžno razpolovimo in narežemo na rezine. Če je zelo velika in ima velika semena, ji prej odstranimo semena.

2

Grah stresemo v dovolj veliko skledo in mu dodamo rezine kumarice. Dodamo nasekljan drobnjak, metino omako, kis in olje. Začinimo še s soljo in poprom, dobro premešamo in postrežemo.

Metina omaka

Metino omako naredimo tako, da drobno sesekljamo ¾ skodelice sveže mete in jo v nepregorni skodelici zmešamo z dvema žličkama sladkorja. Vse skupaj prelijemo z 0,6 dl vrele vode in mešamo, da se sladkor raztopi. Dodamo še 1,2 dl belega vinskega kisa in pustimo počivati 15 minut, da se okusi prepojijo. Iz navedenih količin dobimo 2,5 dl omake. Tako pripravljeno omako lahko postrežemo k pečeni jagnjetini ali iz nje pripravimo solatni preliv. Neporabljeno omako lahko napolnimo v čist kozarec in shranimo za največ en teden.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.