
Kaj boste skuhali danes?
Češnjev kolač iz koruznega zdroba
Brez glutena - s polento namesto moke
Češnjev kolač iz koruznega zdroba
Brez glutena - s polento namesto moke

Sestavine
- 300 g grobo narezanih češenj brez koščic
- 250 g koruznega zdroba (polente)
- 250 g zmehčanega masla
- 250 g drobnega rjavega sladkorja
- 4 velika jajca
- 100 g zmletih mandljev
- 2,5 žlički pecilnega praška
- 1,5 dl navadnega jogurta
- sok ½ pomaranče
- češnje s peclji za okras
sirup
- sok 1 pomaranče
- 3 žlice drobnega rjavega sladkorja
češnjeva glazura
- 50 g češenj brez koščic
- 175 g sladkorja v prahu

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 300 g grobo narezanih češenj brez koščic
- 250 g koruznega zdroba (polente)
- 250 g zmehčanega masla
- 250 g drobnega rjavega sladkorja
- 4 velika jajca
- 100 g zmletih mandljev
- 2,5 žlički pecilnega praška
- 1,5 dl navadnega jogurta
- sok ½ pomaranče
- češnje s peclji za okras
sirup
- sok 1 pomaranče
- 3 žlice drobnega rjavega sladkorja
češnjeva glazura
- 50 g češenj brez koščic
- 175 g sladkorja v prahu
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. Globok model za torto s premerom 23 cm namastimo z malo masla in ga obložimo s papirjem za peko. Češnje zmešamo s 50 g koruznega zdroba in mešanico postavimo na stran.
V večji posodi z električnim mešalnikom mešamo maslo in sladkor, da dobimo bledo in puhasto maso. Postopoma dodajamo jajca in vsakič dobro premešamo. Dodamo preostalo koruzni zdrob, mandlje, pecilni prašek, jogurt in češnjevo mešanico ter mešamo, da se sestavine pomešajo. Maso damo v model, jo poravnamo, pečemo 45 minut, nato z leseno palčko naredimo preizkus; če je čista, ko jo potegnemo iz testa, je pecivo pečeno.
Medtem pripravimo sirup. Zavremo sok pomaranče in sladkor ter pustimo vreti nekaj minut, da se sladkor stopi. Mešanico odstavimo in pustimo, da se ohladi.
Ko je kolač pečen, ga vzamemo iz pečice in prelijemo s sirupom. Pustimo, da se 20 minut hladi v pekaču, nato ga položimo na rešetko in popolnoma ohladimo.
Za češnjevo glazuro češnje in sladkor v prahu zmešamo v manjšem kuhinjskem strojčku, da dobimo gladko maso. Prelijemo jo po kolaču in okrasimo s celimi češnjami.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Svinjina s sladko-kislo čebulno omako
Svinjina s sladko-kislo omako ni nikoli zgrešena.