
Popečeni kruhki s figami in labnehom iz kozjega jogurta
Hrustljav kruh in nežna obloga ter mešanica sladkega in slanega okusa bodo poskrbeli, da se vam bo ta prigrizek vtisnil v spomin.
Popečeni kruhki s figami in labnehom iz kozjega jogurta
Hrustljav kruh in nežna obloga ter mešanica sladkega in slanega okusa bodo poskrbeli, da se vam bo ta prigrizek vtisnil v spomin.

Sestavine
- 2,5 dl kozjega jogurta
- 1⁄4 žličke soli
- nekaj vejic timijana
- 6 rezin kruha
- 4–6 zrelih fig
- tekoči med, ko postrežemo

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2,5 dl kozjega jogurta
- 1⁄4 žličke soli
- nekaj vejic timijana
- 6 rezin kruha
- 4–6 zrelih fig
- tekoči med, ko postrežemo
Postopek
Najprej pripravimo labneh. Cedilo obložimo z gazo ali čisto kuhinjsko krpo in ga namestimo nad skledo, tako da se ne dotika dna. Jogurt zmešamo s soljo, ga damo v cedilo, pokrijemo s krpo in čez noč pustimo v hladilniku.
Tik preden bomo postregli, osmukamo timijan in fige narežemo na rezine. Labneh preložimo v skledico in mu primešamo timijanove lističe, nato pa ga obilno namažemo na kruhke, ki smo jih pravkar popekli. Vsakega obložimo še s figami, pokapamo z medom in potresemo z nekaj timijanovimi lističi.
Labneh
Labneh je gost, odcejen jogurt, kot ga poznajo na Bližnjem vzhodu, kjer ga največkrat postrežejo v družbi zelišč (meta, timijan), oljčnega olja in/ali medu. Pri nas ga najdemo pod nazivom grški jogurt ali jogurt na grški način, pripravimo pa ga lahko tudi sami.