
Popečeni kruhki s figami in labnehom iz kozjega jogurta
Hrustljav kruh in nežna obloga ter mešanica sladkega in slanega okusa bodo poskrbeli, da se vam bo ta prigrizek vtisnil v spomin.
Popečeni kruhki s figami in labnehom iz kozjega jogurta
Hrustljav kruh in nežna obloga ter mešanica sladkega in slanega okusa bodo poskrbeli, da se vam bo ta prigrizek vtisnil v spomin.

Sestavine
- 2,5 dl kozjega jogurta
- 1⁄4 žličke soli
- nekaj vejic timijana
- 6 rezin kruha
- 4–6 zrelih fig
- tekoči med, ko postrežemo

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 2,5 dl kozjega jogurta
- 1⁄4 žličke soli
- nekaj vejic timijana
- 6 rezin kruha
- 4–6 zrelih fig
- tekoči med, ko postrežemo
Postopek
Najprej pripravimo labneh. Cedilo obložimo z gazo ali čisto kuhinjsko krpo in ga namestimo nad skledo, tako da se ne dotika dna. Jogurt zmešamo s soljo, ga damo v cedilo, pokrijemo s krpo in čez noč pustimo v hladilniku.
Tik preden bomo postregli, osmukamo timijan in fige narežemo na rezine. Labneh preložimo v skledico in mu primešamo timijanove lističe, nato pa ga obilno namažemo na kruhke, ki smo jih pravkar popekli. Vsakega obložimo še s figami, pokapamo z medom in potresemo z nekaj timijanovimi lističi.
Labneh
Labneh je gost, odcejen jogurt, kot ga poznajo na Bližnjem vzhodu, kjer ga največkrat postrežejo v družbi zelišč (meta, timijan), oljčnega olja in/ali medu. Pri nas ga najdemo pod nazivom grški jogurt ali jogurt na grški način, pripravimo pa ga lahko tudi sami.