© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jagodni kolač s cimetom

Jagodni kolač s cimetom

Čas priprave 1 h 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 6–8 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
EES04

Sestavine

  • 175 g mletih mandljev
  • 175 g zmehčanega masla
  • 175 g svetlo rjavega sladkorja
  • 175 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 1 veliko jajce
  • 1 rumenjak
  • 450 g jagod
  • maslo za model
  • sladkor v prahu za posip
  • stepena sladka smetana in grški jogurt, ko postrežemo
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 175 g mletih mandljev
  • 175 g zmehčanega masla
  • 175 g svetlo rjavega sladkorja
  • 175 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 1 veliko jajce
  • 1 rumenjak
  • 450 g jagod
  • maslo za model
  • sladkor v prahu za posip
  • stepena sladka smetana in grški jogurt, ko postrežemo

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Dno tortnega modla z ločljivim obodom in premera 23 cm obložimo s papirjem za peko, obod pa namažemo z maslom.

2

V multipraktiku zmešamo mandlje, maslo, sladkor, moko, cimet, jajce in rumenjak, da se sestavine enakomerno razporedijo.

3

Polovico mase naložimo v model v gladki plasti brez razpok – to najlaže naredimo z dvojimi vilicami. Jagode očistimo in narežemo na rezine ter jih razporedimo po testu. Čez naložimo preostalo maso in jo čim lepše razgrnemo, a nič zato, če kakšna jagoda pokuka skozi.

4

Pečemo 1 uro (po potrebi kakšnih 5 minut dlje), preverimo pa že po 40 minutah – če kolač postaja pretemen, ga ohlapno pokrijemo z aluminijasto folijo. Kolač mora malo narasti in se temno zlato rjavo obarvati, ko je pečen.

5

Pustimo, da se kolač malo ohladi v modlu, nato ga z nožem ločimo od oboda in vzamemo iz modla. Podrsnemo ga na krožnik za torte in posujemo s sladkorjem v prahu. Ponudimo toplega ali hladnega, za zraven pa zmešamo stepeno sladko smetano in grški jogurt v razmerju 1:1.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.