Kaj boste skuhali danes?
Bistecca alla fiorentina
Florentinski zrezek
Bistecca alla fiorentina
Florentinski zrezek
Sestavine
- 1 porterhouse steak (T-Bone), približno 1,25 kg in 6 centimetrov debeline
- groba morska sol
- sveže mlet črni poper
- 2 limoni
- oljčno olje
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 1 porterhouse steak (T-Bone), približno 1,25 kg in 6 centimetrov debeline
- groba morska sol
- sveže mlet črni poper
- 2 limoni
- oljčno olje
Postopek
Stejk 1 uro pred peko pustimo na sobni temperaturi.
Pripravimo žar za srednjo direktno in indirektno vročino.
Stejk po obeh straneh velikodušno solimo in popramo.
Stejk pečemo 10 do 12 minut na srednji direktni vročini in ga vsake 3 minute za 45 stopinj obrnemo, da dobimo enakomerno skorjo. Zatem ga preložimo na srednjo indirektno vročino in pečemo nadaljnjih 15 minut, dokler ne dosežemo notranje temperature 50 °C (za krvavo oziroma rare). Stejk spet premaknemo, da se enakomerno speče. Preden ga razrežemo, naj 10 minut počiva.
Ko ga režemo, stejku najprej odstranimo file čim bolj pri kosti. Enako postopamo na strani rostbifa. Vsak kos narežemo počez na za prste debele rezine, vendar formo ohranimo. Meso in kost v izvirni obliki položimo na servirni krožnik. Pokapljamo z malo oljčnega olja in postrežemo z rezinami limone.
Metoda peke
Srednja direktna in indirektna vročina (175–230 °C).
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ingverjevi dvojni piškoti z limonovim maskarponejem brez glutena
Lubenični sladoled na palčki
Sladka in zdrava osvežitev za poletne dni - sladoled iz lubenice in kivija.
Lignji, polnjeni z bučkami in parmezanom
Lignji so odlični za vsak letni čas, saj jih v ribarnicah kot po čarovniji nikoli ne zmanjka!