Sobotni recept: Takos z narezano svinjino
Prinašamo recept za okusno jed, ki si jo boste želeli še večkrat pripraviti.

Sestavine za 4 osebe:
2 čebuli
4 žlice olivnega olja
600 g svinjskega plečeta
sol po okusu
mleti poper po okusu
pol čajne žličke kumine
50 g paradižnika v pločevinki
Za guacamole:
300 g avokada
sok 1 limete
6 žlic olivnega olja
koriander
1 čili
2 paradižnika
2 stroka česna
Za serviranje:
8 upognjenih tortilj
1 sveža solata po okusu
60 g koruze
8 vejic koriandra
1 rdeča čebula
1 čili
Priprava:
Čebulo narežite, dajte v posodo, dodajte olje in prepražite. Meso narežite na manjše koščke in dodajte k čebuli. Dodajte sol, poper in kumino. Meso popecite z vseh strani. Nato zalijte z 200 ml vode, pokrijte s pokrovom in pecite v predhodno ogreti pečici na 130 °C približno 120 minut. Paradižnik narežite na kocke, dodajte k mesu in skupaj dušite nad zmernim ognjem še 30 minut, da skoraj vsa tekočina zavre.
V skledo dajte očiščeni avokado, dodajte sok limete, olivno olje, sol, poper in pretlačite z vilicami. Nato vmešajte sesekljani koriander, čili, paradižnik in na koncu začinite s strtim česnom. Meso natrgajte z vilicami in zmešajte s tekočino od peke. Tortilje v suhi ponvi popecite do zlato rjave barve.
Tortilje napolnite z mesom, solato, koruzo, koriandrom, sesekljano rdečo čebulo in čilijem.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se