
Kaj boste skuhali danes?
Češnjev kolač s cimetom
Imeniten za zgodnjepoletne piknike
Češnjev kolač s cimetom
Imeniten za zgodnjepoletne piknike

Sestavine
- 150 g gladke moke
- ½ žličke pecilnega praška
- ½ žličke cimeta
- 50 g rjavega sladkorja
- 1 jajce
- 4 žlice mleka
- 85 g stopljenega masla
- 350 g sočnih, zrelih češenj
- maslo za pekač
- sladkor v prahu za posip
obloga
- 25 g moke
- ¼ žličke cimeta
- 25 g rjavega sladkorja
- 25 g masla sobne temperature

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 150 g gladke moke
- ½ žličke pecilnega praška
- ½ žličke cimeta
- 50 g rjavega sladkorja
- 1 jajce
- 4 žlice mleka
- 85 g stopljenega masla
- 350 g sočnih, zrelih češenj
- maslo za pekač
- sladkor v prahu za posip
obloga
- 25 g moke
- ¼ žličke cimeta
- 25 g rjavega sladkorja
- 25 g masla sobne temperature
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač premera 20 cm in globok 5 cm premažemo z maslom. V skledo presejemo moko s pecilnim praškom in cimetom, dodamo sladkor, zmešamo in v sredini naredimo jamico. Vanjo ubijemo jajce, dodamo mleko in stopljeno maslo. Z ročnim mešalnikom sestavine povežemo v testo in stepamo tako, da dobimo gosto gladko zmes. Preložimo jo v pekač in površino poravnamo.
Češnjam odstranimo peclje in koščice. Uporabimo odstranjevalec koščic, da češnje ostanejo cele. Posujemo jih po testu in rahlo potlačimo v testo.
Oblogo naredimo tako, da maslo narežemo na kocke, vse sestavine damo v skledo in maslo s prsti vdelamo v moko, da dobimo drobtinasto maso, ki jo s prsti še malo obdelamo, da nastanejo za grah veliki koščki. Posujemo jih po češnjah in pekač postavimo v pečico.
Kolač pečemo 30 do 35 minut oziroma toliko časa, da je lesena palčka, ki jo zapičimo v sredino testa, čista, ko jo izvlečemo. Pustimo ga v pekaču, da se nekoliko ohladi, nato ga z nožem ločimo od stranice pekača in preložimo na rešetko, kjer naj se ohladi do konca.
Za piknik kolač spečemo dan prej in ohlajenega vrnemo v čist pekač. Rahlo ga posujemo s sladkorjem v prahu.
Nasvet
Kolač lahko zavijemo v folijo in odnesemo na piknik.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Hrustljavo pečena riba s pestom iz oreškov makadamija
Riba pripravljena kot bi mignil.