© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Grahova solata s pršutom in mocarelo

Grahova solata s pršutom in mocarelo

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
crisp prosciutto pea and mozzarella salad with mint vinaigrette

Sestavine

  • 100 g svežega graha
  • 1 kepa bivolje mocarele (125 g)
  • 4 rezine pršuta
  • vinegretski preliv
  • sok 1/2 pomaranče
  • 1 žlica oljčnega olja
  • majhen šopek mete
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 100 g svežega graha
  • 1 kepa bivolje mocarele (125 g)
  • 4 rezine pršuta
  • vinegretski preliv
  • sok 1/2 pomaranče
  • 1 žlica oljčnega olja
  • majhen šopek mete
  • sol
  • poper

Postopek

1

Segrejemo ponev in na njej brez maščobe hrustljavo popečemo rezine pršuta. Preložimo jih na kuhinjski papir in pustimo, da se ohladijo. Natrgamo jih na večje kose in prihranimo. Tudi mocarelo natrgamo na večje kose.

2

Grah kuhamo v osoljeni vodi 2 minuti oziroma tako dolgo, da se zmehča. Medtem pripravimo vinegretski preliv z meto. Liste mete drobno sesekljamo; nekaj lističev pustimo celih za okras. Pomarančni sok zmešamo z oljem, solimo, popramo in vmešamo še sesekljano meto. Ko je grah kuhan, ga odcedimo in ohladimo pod tekočo vodo. Osušimo ga s kuhinjskim papirjem.

3

Mocarelo razdelimo na dva krožnika, po njej raztresemo grah in na vrh položimo rezine pršuta. Po vrhu in okrog pokapljamo vinegretski preliv, solato okrasimo z lističi mete in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.