© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Grahova solata s pršutom in mocarelo

Grahova solata s pršutom in mocarelo

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
crisp prosciutto pea and mozzarella salad with mint vinaigrette

Sestavine

  • 100 g svežega graha
  • 1 kepa bivolje mocarele (125 g)
  • 4 rezine pršuta
  • vinegretski preliv
  • sok 1/2 pomaranče
  • 1 žlica oljčnega olja
  • majhen šopek mete
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 100 g svežega graha
  • 1 kepa bivolje mocarele (125 g)
  • 4 rezine pršuta
  • vinegretski preliv
  • sok 1/2 pomaranče
  • 1 žlica oljčnega olja
  • majhen šopek mete
  • sol
  • poper

Postopek

1

Segrejemo ponev in na njej brez maščobe hrustljavo popečemo rezine pršuta. Preložimo jih na kuhinjski papir in pustimo, da se ohladijo. Natrgamo jih na večje kose in prihranimo. Tudi mocarelo natrgamo na večje kose.

2

Grah kuhamo v osoljeni vodi 2 minuti oziroma tako dolgo, da se zmehča. Medtem pripravimo vinegretski preliv z meto. Liste mete drobno sesekljamo; nekaj lističev pustimo celih za okras. Pomarančni sok zmešamo z oljem, solimo, popramo in vmešamo še sesekljano meto. Ko je grah kuhan, ga odcedimo in ohladimo pod tekočo vodo. Osušimo ga s kuhinjskim papirjem.

3

Mocarelo razdelimo na dva krožnika, po njej raztresemo grah in na vrh položimo rezine pršuta. Po vrhu in okrog pokapljamo vinegretski preliv, solato okrasimo z lističi mete in ponudimo.

Priljubljeni recepti

Musaka s krompirjem in mletim mesom

Musaka, kot smo je vajeni od naših babic (ali iz vrtca)

1 h 40 min
Enostavno

Rostbif s čilijem, pinjolami in peteršiljevim prelivom

Tale krožnik z rostbifom bo očaral goste na vaši vrtni zabavi

Enostavno

Superzelena juha z jogurtom in pinjolami

Zelo zelena in zelo okusna juha!

30 min
Enostavno

Ledene karamelizirane kremice z malinami in baziliko

Zanimiva variacija priljubljene klasike

40 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.