Kaj boste skuhali danes?
Grahova solata s pršutom in mocarelo
Grahova solata s pršutom in mocarelo
Sestavine
- 100 g svežega graha
- 1 kepa bivolje mocarele (125 g)
- 4 rezine pršuta
- vinegretski preliv
- sok 1/2 pomaranče
- 1 žlica oljčnega olja
- majhen šopek mete
- sol
- poper
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 100 g svežega graha
- 1 kepa bivolje mocarele (125 g)
- 4 rezine pršuta
- vinegretski preliv
- sok 1/2 pomaranče
- 1 žlica oljčnega olja
- majhen šopek mete
- sol
- poper
Postopek
Segrejemo ponev in na njej brez maščobe hrustljavo popečemo rezine pršuta. Preložimo jih na kuhinjski papir in pustimo, da se ohladijo. Natrgamo jih na večje kose in prihranimo. Tudi mocarelo natrgamo na večje kose.
Grah kuhamo v osoljeni vodi 2 minuti oziroma tako dolgo, da se zmehča. Medtem pripravimo vinegretski preliv z meto. Liste mete drobno sesekljamo; nekaj lističev pustimo celih za okras. Pomarančni sok zmešamo z oljem, solimo, popramo in vmešamo še sesekljano meto. Ko je grah kuhan, ga odcedimo in ohladimo pod tekočo vodo. Osušimo ga s kuhinjskim papirjem.
Mocarelo razdelimo na dva krožnika, po njej raztresemo grah in na vrh položimo rezine pršuta. Po vrhu in okrog pokapljamo vinegretski preliv, solato okrasimo z lističi mete in ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Rižota s kostanjem in gorgonzolo
Čudovito kremasta rižota s kostanjem in gorgonzolo bo postala stalnica jesenskih jedilnikov