Kaj boste skuhali danes?
Malinova strjenka
Malinova strjenka
Sestavine
- 500 g svežih ali zamrznjenih malin
- 2 lista želatine
- 1 žlica jedilnega škroba
- 2,5 dl rdečega vina
- 6 žlic malinovega soka
- 5 g sladila
- 2 žlici vode
- sok in nastrgana lupinica ½ neškropljene limone
- 2 žlici malinovega žganja
- maline in lističi mete za okras
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 500 g svežih ali zamrznjenih malin
- 2 lista želatine
- 1 žlica jedilnega škroba
- 2,5 dl rdečega vina
- 6 žlic malinovega soka
- 5 g sladila
- 2 žlici vode
- sok in nastrgana lupinica ½ neškropljene limone
- 2 žlici malinovega žganja
- maline in lističi mete za okras
Postopek
Zamrznjene maline odtajamo (ali sveže preberemo). Želatino namočimo v hladni vodi. Jedilni škrob zmešamo s polovično količino rdečega vina.
Maline, malinov sok, sladilo, vodo, preostalo vino, limonov sok in lupinico hitro zavremo. Želatino dobro ožmemo in jo skupaj z mešanico jedilnega škroba in rdečega vina vmešamo v malinovo maso. Vse skupaj še enkrat zavremo in na koncu vmešamo malinovo žganje.
Pripravljeno maso napolnimo v desertne posodice ali kozarce in postavimo za 2 do 3 ure v hladilnik. Preden desert ponudimo, ga okrasimo s svežimi malinami in lističi mete.
Nasvet
Namesto malin lahko uporabimo poljubne vrste jagodičja, kot na primer jagode, robidnice ali ribez.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kolač z jagodičjem in kislo smetano
Solata iz divjega riža, koromača in pomaranč
Breskova pita iz listnatega testa z mandlji
Kombinacija breskev in mandljev je božanska!
Juha iz prekajene krače in suhega graha
Ko ne vemo kam bi s kračo, ki nam je ostala za veliko noč, pripravite to okusno juho z grahom.