© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ameriški krofi z luknjo

Doughnuts

Ameriški krofi z luknjo

Doughnuts

Čas priprave /
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 16 krofov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
ameriski krofi z luknjo

Sestavine

  • 500 g moke
  • 40 g kvasa
  • 2 jajci
  • 80 g masla
  • pribl. 2,5 dl mleka
  • 80 g sladkorja
  • malo ruma
  • malo soli
  • maščoba za cvrenje
  • sladkor v prahu za posip
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 500 g moke
  • 40 g kvasa
  • 2 jajci
  • 80 g masla
  • pribl. 2,5 dl mleka
  • 80 g sladkorja
  • malo ruma
  • malo soli
  • maščoba za cvrenje
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Testo pripravimo po enakem postopku kot za običajne krofe, nato ga razvaljamo 2,5 cm debelo in z okroglim obodcem premera 7,5 cm izrežemo okrogle ploščice. Z manjšim modelčkom izrežemo še sredinske luknje, da dobimo obročke. Testene obročke pustimo vzhajati 20 do 30 minut, da se jim prostornina podvoji.

2

Maščobo segrejemo in vanjo previdno položimo obročke. Obročki morajo v maščobi plavati. Cvremo jih toliko časa, da spodnja stran porjavi, nato jih obrnemo (3 do 4 minute na vsaki strani). Obročke s penovko poberemo iz maščobe in jih položimo na kuhinjske brisače, da se odcedijo. Potresemo jih s sladkorjem v prahu in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.