
Sestavine
- 500 g moke
- 40 g kvasa
- 2 jajci
- 80 g masla
- pribl. 2,5 dl mleka
- 80 g sladkorja
- malo ruma
- malo soli
- maščoba za cvrenje
- sladkor v prahu za posip

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Viralna pita, ki navdušuje z okusom in nizkimi kalorijami
Spanakopita, znana grška pita s špinačo in feto, slovi po hrustljavosti in bogatem okusu. Za manj kalorično različico smo za vas poiskali viralni recept.
Sestavine
- 500 g moke
- 40 g kvasa
- 2 jajci
- 80 g masla
- pribl. 2,5 dl mleka
- 80 g sladkorja
- malo ruma
- malo soli
- maščoba za cvrenje
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Testo pripravimo po enakem postopku kot za običajne krofe, nato ga razvaljamo 2,5 cm debelo in z okroglim obodcem premera 7,5 cm izrežemo okrogle ploščice. Z manjšim modelčkom izrežemo še sredinske luknje, da dobimo obročke. Testene obročke pustimo vzhajati 20 do 30 minut, da se jim prostornina podvoji.
Maščobo segrejemo in vanjo previdno položimo obročke. Obročki morajo v maščobi plavati. Cvremo jih toliko časa, da spodnja stran porjavi, nato jih obrnemo (3 do 4 minute na vsaki strani). Obročke s penovko poberemo iz maščobe in jih položimo na kuhinjske brisače, da se odcedijo. Potresemo jih s sladkorjem v prahu in ponudimo.