Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Slasten čokoladni kolač brez jajc in peke


A. K.<strong> </strong>
30. 1. 2025, 13.00
Posodobljeno
31. 01. 2025 · 09:47
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Enostaven, osvežujoč in čokoladen – ta cheesecake, ki se ga pripravi brez peke ...

##IMAGE-4083578##

Za testo potrebujete:

- 200 g graham čokoladnih piškotov
- veliko žlico navadnega sladkorja
- 7 velikih žlic stopljenega masla

Za kremo potrebujete:

- 700 g kremastega sira po vaši izbiri
- 300 g sladkorja v prahu
- 60 g kisle smetane
- žlica ekstrakta vanilije
- 260 g temne čokolade, stopljene na pari in ohlajene na sobno temperaturo

Postopek:

Zdrobite piškote na male koščke in jih v skledi zmešajte z zrni sladkorja in stopljenim maslom. V model za peko stresite nastalo zmes in jo dobro potlačite, da se bo prilegala kalupu pekača. V drugi skledi z mikserjem zmiksajte kremni sir kakšno minuto ali dve, da dobite gladko teksturo. Nato dodajte sladkor v prahu, dobro premešajte, dodajte kislo smetano in vanilijev ekstrakt in še enkrat zmešajte zmes. Potem dodajte stopljeno čokolado in mešajte še naslednji dve minuti. Zmes nato prelijte na testo v pekač, jo enakomerno razporedite ter pokrijte pekač s folijo, zatem pa postavite v hladilnik za vsaj 4 ure, najbolje, da stoji kar čez noč.

Še nasvet:

Za lepše rezine, nož med rezanjem vsakokrat zmočite z vodo.

Dober tek!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.