© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladno-lešnikov ledeni cheesecake

Čokoladno-lešnikov ledeni cheesecake

Čas priprave 20 min + ohlajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 12 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
TOMREG_BBC_GOOD_FOOD_SUMMER_MENU_FAMILY_HOLIDAY_0248

Sestavine

  • 200 g koruznih kosmičev z medom in oreški
  • 2 kozarca (po 400 g) čokoladnolešnikovega namaza
  • 180 g polnomastnega kremnega sira
  • 1 žlica popraženih in nasekljanih lešnikov za okras
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g koruznih kosmičev z medom in oreški
  • 2 kozarca (po 400 g) čokoladnolešnikovega namaza
  • 180 g polnomastnega kremnega sira
  • 1 žlica popraženih in nasekljanih lešnikov za okras

Postopek

1

Koruzne kosmiče in pol kozarca čokoladno-lešnikovega namaza damo v skledo in dobro zmešamo – nič za to, če pri tem zdrobimo kosmiče. Mešanico pritisnemo ob dno modela za torte premera 23 cm.

2

V drugi skledi gladko stepemo kremni sir, nato vanj vmešamo preostali čokoladno-lešnikov namaz. Mešanico razporedimo na podlago iz kosmičev, jo poravnamo in model tesno zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo. Postavimo v zamrzovalnik čez noč.

3

Torto vzamemo iz zamrzovalnika 30 minut pred postrežbo oziroma počakamo toliko časa, da jo lahko narežemo z ostrim nožem. Ob robu jo posujemo z lešniki, narežemo in ponudimo.

Nasvet

Čokoladno-lešnikova ledena sirčkova torta se v zamrzovalniku obdrži 1 mesec.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.