
Pisana tunina solata
Pisana tunina solata

Sestavine
- 1 rdeča paprika
- 1 večji korenček
- 350 g vložene koruze
- 150 g sladkornega graha
- 6 manjših kuhanih glavic rdeče pese
- 200 g tunine v lastnem soku
- 100 g majoneze
- 1 žlica limonovega soka
- 2 žlički gorčice s semeni
- 1 žlička vode
- listi zelene solate
- 1 mlada čebulica
- sol in poper po želji

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.
Sestavine
- 1 rdeča paprika
- 1 večji korenček
- 350 g vložene koruze
- 150 g sladkornega graha
- 6 manjših kuhanih glavic rdeče pese
- 200 g tunine v lastnem soku
- 100 g majoneze
- 1 žlica limonovega soka
- 2 žlički gorčice s semeni
- 1 žlička vode
- listi zelene solate
- 1 mlada čebulica
- sol in poper po želji
Postopek
Papriko očistimo semen in narežemo na trakove. Korenček naribamo, koruzo pa splaknemo in dobro odcedimo. Peso narežemo na četrtine, tunino odcedimo, čebulo pa olupimo in narežemo na tanke rezine.
V večjo skledo damo papriko, korenje, koruzo, grah, peso in tunino ter vse skupaj dobro premešamo.
V manjši skodelici zmešamo majonezo, limonov sok, gorčico, vodo ter vse skupaj po želji začinimo še s soljo in poprom.
Solatno skledo obložimo z opranimi listi zelene solate, nanjo stresemo tunino solato in vse skupaj prelijemo s pripravljenim prelivom. Posujemo z rezinami čebule in takoj postrežemo.