
Kaj boste skuhali danes?
Pisana tunina solata
Pisana tunina solata

Sestavine
- 1 rdeča paprika
- 1 večji korenček
- 350 g vložene koruze
- 150 g sladkornega graha
- 6 manjših kuhanih glavic rdeče pese
- 200 g tunine v lastnem soku
- 100 g majoneze
- 1 žlica limonovega soka
- 2 žlički gorčice s semeni
- 1 žlička vode
- listi zelene solate
- 1 mlada čebulica
- sol in poper po želji

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 1 rdeča paprika
- 1 večji korenček
- 350 g vložene koruze
- 150 g sladkornega graha
- 6 manjših kuhanih glavic rdeče pese
- 200 g tunine v lastnem soku
- 100 g majoneze
- 1 žlica limonovega soka
- 2 žlički gorčice s semeni
- 1 žlička vode
- listi zelene solate
- 1 mlada čebulica
- sol in poper po želji
Postopek
Papriko očistimo semen in narežemo na trakove. Korenček naribamo, koruzo pa splaknemo in dobro odcedimo. Peso narežemo na četrtine, tunino odcedimo, čebulo pa olupimo in narežemo na tanke rezine.
V večjo skledo damo papriko, korenje, koruzo, grah, peso in tunino ter vse skupaj dobro premešamo.
V manjši skodelici zmešamo majonezo, limonov sok, gorčico, vodo ter vse skupaj po želji začinimo še s soljo in poprom.
Solatno skledo obložimo z opranimi listi zelene solate, nanjo stresemo tunino solato in vse skupaj prelijemo s pripravljenim prelivom. Posujemo z rezinami čebule in takoj postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kolerabna juha z ingverjem
Baba z robidnicami in aromatično kremo
Baba ali babka je tradicionalni poljski kolač iz kvašenega testa.