© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kuharske tehnike

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

17. 7. 2025, 05.40
vanilija

Kako pravilno uporabimo vaniljev strok

Pravijo, da je vaniljev strok za peko, to kar je česen za kuho. Hrani doda esenco, ki v nas sproži zadovoljen "mmm". Pripravili smo kratek vodič, kako se pravilno uporabi vaniljev strok.

Uredništvo
15. 7. 2025, 12.00
pecena-paprika-na-zaru

Kako pripraviti to priljubljeno poletno zelenjavo

Pečena paprika je ena najbolj vsestranskih poletnih prilog. Narezana na fileje je imenitna v marinadi iz oljčnega olja, česna in peteršilja, lahko pa jo pripravimo tudi v solatah še z drugimi vrstami zelenjave, testeninami ali rižem

Uredništvo
7. 7. 2025, 06.00
ciscenje-ostrig_uvodna

Kako izluščimo ostrige

Korak za korakom do varnega in učinkovitega odpiranja ostrig. Preprečite poškodbe in ohranite ostrige sveže ter brez odkrhnjenih koščkov lupine.

Gordon Ramsay
8. 5. 2025, 15.59
ciscenje-lignjev-1

Kako pravilno očistiti lignje

Naučite se, kako enostavno in hitro očistiti lignje. Sledite našim preprostim korakom za sveže, okusne in popolno pripravljene lignje. Imamo tudi fine recepte!

Uredništvo
28. 4. 2025, 10.54
brusenje-noza-1

Tako pravilno nabrusite nož

Odkrijte, kako pravilno brusiti kuhinjski nož in podaljšati njegovo življenjsko dobo. Preprosti nasveti za varno in učinkovito brušenje doma.

Uredništvo
27. 4. 2025, 21.47
besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Uredništvo
25. 4. 2025, 05.30
temna mesna omaka

Demi-glace: bogata temna mesna omaka

Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.

Uredništvo
24. 4. 2025, 14.55

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.