Kaj boste skuhali danes?
Topla testeninska solata z govedino z žara in hrenom
Topla testeninska solata z govedino z žara in hrenom
Sestavine
- 450 g pustega ramsteka
- 2 žlici worcestrske omake
- 2 žlički grobo mletega črnega popra
solata
- 250 g svedrčkov ali drugih kratkih testenin
- 1 šopek mlade čebulice
- 3 rdeče paprike
- prgišče listov bazilike
preliv
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 žlici vinskega kisa
- 2–3 žlice sveže nastrganega hrena (po okusu)
- sol
5 trikov za brezskrbno praznično peko
Manj kot 50 dni nas loči do božiča in vseh sladkosti, ki jih prinaša. Da bo vse nared pravi čas in brez nepotrebnega stresa, upoštevajte spodnje nasvete.
Ko enkrat poskusite to rulado, krompirja ne boste več jedli po starem
Krompirjeva rulada s sirom in mesom je razkošna, a hkrati presenetljivo preprosta jed, ki združuje vse, kar imamo radi – krompir, sir in mesni nadev.
Kultni namaz, ki ga vsaka družina pripravlja malce po svoje
Nežen in rahlo pikanten, preprost, a vendar poseben – liptaver je klasičen namaz, brez katerega nekoč ni minilo nobeno družinsko slavje. Čas je, da obudimo to tradicijo.
Sestavine
- 450 g pustega ramsteka
- 2 žlici worcestrske omake
- 2 žlički grobo mletega črnega popra
solata
- 250 g svedrčkov ali drugih kratkih testenin
- 1 šopek mlade čebulice
- 3 rdeče paprike
- prgišče listov bazilike
preliv
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 žlici vinskega kisa
- 2–3 žlice sveže nastrganega hrena (po okusu)
- sol
Postopek
Meso 10 minut mariniramo v worcestrski omaki in ga potresemo s poprom.
Paprike spečemo na žaru, da se naredijo črni mehurji, nato jim odstranimo kožico in seme ter jih narežemo na široke trakove. Testenine skuhamo po navodilih na ovitku, jih odcedimo in zmešamo s tanko narezanimi mladimi čebulicami, trakovi paprike in natrganimi listki bazilike. Zmešamo sestavine za preliv in postavimo na stran.
Žar ali rebrasto ponev zelo močno segrejemo. Ramstek pečemo na vsaki strani 3 minute oziroma čas peke prilagodimo željam jedcev. Razrežemo ga na debele rezine, dodamo testeninam, prilijemo preliv in premešamo. Po okusu še solimo in popramo ter postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kavni koktajl z vaniljevimi zvezdicami
Topli sendviči s tahinijem, feto in medom
Na še tako zaspano jutro nas topli sendviči zbudijo z vonjem, okusom in hrustljavostjo ter nas nasitijo vse do kosila.