
Peresniki z brokolijevim pestom
Ste vedeli, da pesto lahko pripravite tudi iz brokolija?
Peresniki z brokolijevim pestom
Ste vedeli, da pesto lahko pripravite tudi iz brokolija?

Sestavine
- 400 g peresnikov (ali drugih kratkih testenin)
- 250 g brokolija
- 1 strok česna
- 1 velika limona
- ½ žličke zdrobljenega suhega čilija
- 3 žlice pinjol
- 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 žlice naribanega parmezana
- sol
- poper

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.

Čokoladna matematika: kaj pomenijo odstotki na embalaži?
Nekoč smo ločevali le med mlečno in jedilno, danes pa lahko vsak izbere čokolado po svojem okusu. Ena ključnih informacij so čokoladni odstotki. Kaj pomenijo?
Sestavine
- 400 g peresnikov (ali drugih kratkih testenin)
- 250 g brokolija
- 1 strok česna
- 1 velika limona
- ½ žličke zdrobljenega suhega čilija
- 3 žlice pinjol
- 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 žlice naribanega parmezana
- sol
- poper
Postopek
Brokoli razdelimo na cvetke, česen olupimo. Peresnike damo kuhat v vrelo osoljeno vodo in jih skuhamo po navodilu z embalaže. Medtem v manjši posodi v vreli slani vodi kuhamo brokoli 4 minute.
Brokoli odcedimo in vrnemo v posodo. Zmečkamo ga s tlačilko za pire ali z vilicami. Drobno naribamo strok česna in limonovo lupino in ju vmešamo v brokoli skupaj s čilijem in pinjolami. Limono razpolovimo in shranimo za pozneje.
Testenine odcedimo in vrnemo v lonec, kjer so se kuhale. Dodamo brokolijev pesto in pokapljamo s sokom polovice limone. Dodamo oljčno olje in začinimo s soljo in poprom. Dodamo še parmezan, premešamo in postrežemo.