
Kaj boste skuhali danes?
Peresniki z brokolijevim pestom
Ste vedeli, da pesto lahko pripravite tudi iz brokolija?
Peresniki z brokolijevim pestom
Ste vedeli, da pesto lahko pripravite tudi iz brokolija?

Sestavine
- 400 g peresnikov (ali drugih kratkih testenin)
- 250 g brokolija
- 1 strok česna
- 1 velika limona
- ½ žličke zdrobljenega suhega čilija
- 3 žlice pinjol
- 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 žlice naribanega parmezana
- sol
- poper

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 400 g peresnikov (ali drugih kratkih testenin)
- 250 g brokolija
- 1 strok česna
- 1 velika limona
- ½ žličke zdrobljenega suhega čilija
- 3 žlice pinjol
- 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 žlice naribanega parmezana
- sol
- poper
Postopek
Brokoli razdelimo na cvetke, česen olupimo. Peresnike damo kuhat v vrelo osoljeno vodo in jih skuhamo po navodilu z embalaže. Medtem v manjši posodi v vreli slani vodi kuhamo brokoli 4 minute.
Brokoli odcedimo in vrnemo v posodo. Zmečkamo ga s tlačilko za pire ali z vilicami. Drobno naribamo strok česna in limonovo lupino in ju vmešamo v brokoli skupaj s čilijem in pinjolami. Limono razpolovimo in shranimo za pozneje.
Testenine odcedimo in vrnemo v lonec, kjer so se kuhale. Dodamo brokolijev pesto in pokapljamo s sokom polovice limone. Dodamo oljčno olje in začinimo s soljo in poprom. Dodamo še parmezan, premešamo in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Telečji oreški s šparglji in žafranovo omako
Zrezki s hrustljavo lešnikovo skorjo.