Kaj boste skuhali danes?
Peresniki z brokolijevim pestom
Ste vedeli, da pesto lahko pripravite tudi iz brokolija?
Peresniki z brokolijevim pestom
Ste vedeli, da pesto lahko pripravite tudi iz brokolija?
Sestavine
- 400 g peresnikov (ali drugih kratkih testenin)
- 250 g brokolija
- 1 strok česna
- 1 velika limona
- ½ žličke zdrobljenega suhega čilija
- 3 žlice pinjol
- 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 žlice naribanega parmezana
- sol
- poper
S temi nasveti bo vaš parmezan ostal svež dlje
Parmezan je pravi zaklad italijanske kulinarike, zato je treba nanj ustrezno paziti. Upoštevajte naše nasvete, da bo ostal svež in okusen še dlje.
Tradicionalni slovenski zajtrk malo drugače: mafini z jabolčno čežano
Mafini z jabolčno čežano so lahkotna sladka različica slovenskega tradicionalnega zajtrka, ki ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru.
Matevž: najboljši recept za slovensko klasiko, ki nikoli ne razočara
Če smo odkriti, matevž ni ravno kulinarični presežek. Je pa domač, iskren in pomemben del naše tradicije. Naučite se pripraviti kar najboljšega.
Sestavine
- 400 g peresnikov (ali drugih kratkih testenin)
- 250 g brokolija
- 1 strok česna
- 1 velika limona
- ½ žličke zdrobljenega suhega čilija
- 3 žlice pinjol
- 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 žlice naribanega parmezana
- sol
- poper
Postopek
Brokoli razdelimo na cvetke, česen olupimo. Peresnike damo kuhat v vrelo osoljeno vodo in jih skuhamo po navodilu z embalaže. Medtem v manjši posodi v vreli slani vodi kuhamo brokoli 4 minute.
Brokoli odcedimo in vrnemo v posodo. Zmečkamo ga s tlačilko za pire ali z vilicami. Drobno naribamo strok česna in limonovo lupino in ju vmešamo v brokoli skupaj s čilijem in pinjolami. Limono razpolovimo in shranimo za pozneje.
Testenine odcedimo in vrnemo v lonec, kjer so se kuhale. Dodamo brokolijev pesto in pokapljamo s sokom polovice limone. Dodamo oljčno olje in začinimo s soljo in poprom. Dodamo še parmezan, premešamo in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kvinojina solata z brokolijem in jajcem
Kvinojina solata za dnevni vnos pozitivne energije
Pečene piščančje prsi z mediteransko zelenjavo
Makova torta
Ta torta vas bo prepričala, da mak ni odličen le v tako zelo priljubljenih sladkih makovih štrukljih.