
Kaj boste skuhali danes?
Pečena jabolka z granolo
Omamno dišeča jesenska sladica
Pečena jabolka z granolo
Omamno dišeča jesenska sladica

Sestavine
- 5 zvrhanih žlic granole
- 1 žlička mletega cimeta
- 1 žlica mehkega svetlo rjavega sladkorja
- lupina in sok ½ pomaranče
- 4 desertna jabolka (npr. braeburn)
- 20 g masla
- sladoled, ko postrežemo

Hit med retro sladicami: Pijana nevesta po starem receptu
Pijana nevesta je ena tistih retro sladic, ki nas v hipu popeljejo nazaj v otroštvo. Mehka, opojna in kremasta; klasika, ki nikoli ne gre iz mode.

Jesenske solate, ki nas nasitijo
Jesenske solate z bučo, rdečo peso, jabolki, oreščki žiti in drugimi jesenskimi dobrotami za hitre, krepke obroke, polne sezonskih okusov in topline.

Hrustljave palačinke s slanino in piščancem: kot kaneloni, a boljše
Kaj hitro se lahko zgodi, da bo naš recept za hrustljave palačinke zamenjal vašega za kanelone.
Sestavine
- 5 zvrhanih žlic granole
- 1 žlička mletega cimeta
- 1 žlica mehkega svetlo rjavega sladkorja
- lupina in sok ½ pomaranče
- 4 desertna jabolka (npr. braeburn)
- 20 g masla
- sladoled, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Granolo, cimet, sladkor in pomarančno lupino ter sok zmešamo. Jabolkom odstranimo peščišče in jih po obodu zarežemo okrog in okrog.
Položimo jih na pekač in jih nadevamo z mešanico z granolo. Če ostane kaj tekočine, jo z žlico prelijemo po jabolkih. Na vrh vsakega damo še kanček masla in jih pečemo 30 minut, da se zmehčajo in postanejo lepljiva. Postrežemo s kepico sladoleda.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Hrustljavo pečen brancin s holandsko omako z grenivko
Grenivka lepo preseka masleno razkošje klasične holandske omake
Velikonočne pince
Pince so slastni kruhki, ki jih ob veliki noči pripravljajo predvsem na Primorskem