© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Testeninska solata s tunino, kaprami in balzamičnim prelivom

Hranilno bogata solata

Testeninska solata s tunino, kaprami in balzamičnim prelivom

Hranilno bogata solata

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI176208_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 350 g kratkih testenin (npr. ušesca, svedrčki, peresniki, metuljčki)
  • 250 g tunine iz pločevinke, vložene v lastnem soku
  • 1 žlica kaper
  • 300 g pečenih ali vloženih rdečih paprik
  • 1 srce stebelne zelene (notranja svetla stebla)
  • 150 g rdečih, rumenih ali raznobarvnih češnjevih paradižnikov
  • 0,75 dl balzamičnega kisa
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 100 g rukole
  • sol
  • poper
  • pest listov bazilike

Sestavine

  • 350 g kratkih testenin (npr. ušesca, svedrčki, peresniki, metuljčki)
  • 250 g tunine iz pločevinke, vložene v lastnem soku
  • 1 žlica kaper
  • 300 g pečenih ali vloženih rdečih paprik
  • 1 srce stebelne zelene (notranja svetla stebla)
  • 150 g rdečih, rumenih ali raznobarvnih češnjevih paradižnikov
  • 0,75 dl balzamičnega kisa
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 100 g rukole
  • sol
  • poper
  • pest listov bazilike

Postopek

1

Testenine skuhamo v slanem kropu po navodilih z embalaže. Odcedimo jih in splaknemo pod tekočo hladno vodo. Ponovno jih dobro odcedimo in stresemo v skledo.

2

Tunino razdrobimo z vilicami. Kapre odcedimo, papriko narežemo na kose. Steblo zelene narežemo na rezine, češnjeve paradižnike razpolovimo. Rukolo operemo in osušimo.

3

Testeninam dodamo vse preostale sestavine razen bazilike in dobro premešamo, da se okusi prepojijo. Potresemo z listi bazilike in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Jabolčna pita z mandlji in medom

Kombinacija jabolk in mandljev naredi to pito popolno.

1 h 15 min
Enostavno

Ramstek z omako pizzaiola

Zelo hitro pripravljena govedina s slastno paradižnikovo omako.

30 min
Srednje zahtevno

Ravioli s špinačo

Ali ste vedeli, da največ različnih vrst testenin na kvadratni kilometer premore Istra? Med drugim fuže, pljukance, pasutice, lazanje, fideline, raviole, krafe, makarune, rigatone, njoke … za Istro je na vrsti Italija, kjer poznajo več sto vrst testenin, ki se razvrščajo v kategorije kratkih, dolgih, sušenih, svežih, polnjenih … Med sveže in polnjene testenine uvrščamo raviole, torteline, žlikrofe in druge.

Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.