
Kaj boste skuhali danes?
Testeninska solata s tunino, kaprami in balzamičnim prelivom
Hranilno bogata solata
Testeninska solata s tunino, kaprami in balzamičnim prelivom
Hranilno bogata solata

Sestavine
- 350 g kratkih testenin (npr. ušesca, svedrčki, peresniki, metuljčki)
- 250 g tunine iz pločevinke, vložene v lastnem soku
- 1 žlica kaper
- 300 g pečenih ali vloženih rdečih paprik
- 1 srce stebelne zelene (notranja svetla stebla)
- 150 g rdečih, rumenih ali raznobarvnih češnjevih paradižnikov
- 0,75 dl balzamičnega kisa
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 100 g rukole
- sol
- poper
- pest listov bazilike

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 350 g kratkih testenin (npr. ušesca, svedrčki, peresniki, metuljčki)
- 250 g tunine iz pločevinke, vložene v lastnem soku
- 1 žlica kaper
- 300 g pečenih ali vloženih rdečih paprik
- 1 srce stebelne zelene (notranja svetla stebla)
- 150 g rdečih, rumenih ali raznobarvnih češnjevih paradižnikov
- 0,75 dl balzamičnega kisa
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 100 g rukole
- sol
- poper
- pest listov bazilike
Postopek
Testenine skuhamo v slanem kropu po navodilih z embalaže. Odcedimo jih in splaknemo pod tekočo hladno vodo. Ponovno jih dobro odcedimo in stresemo v skledo.
Tunino razdrobimo z vilicami. Kapre odcedimo, papriko narežemo na kose. Steblo zelene narežemo na rezine, češnjeve paradižnike razpolovimo. Rukolo operemo in osušimo.
Testeninam dodamo vse preostale sestavine razen bazilike in dobro premešamo, da se okusi prepojijo. Potresemo z listi bazilike in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Bela polenta s sirom v slanici in kajmakom
Jagnječja pečenka
Sladoled z ekstra deviškim oljčnim oljem
Kdo bi si mislil, da lahko z oljčnim oljem pripravimo tako okusen in osvežilen sladoled!