
Testeninska solata s tunino, kaprami in balzamičnim prelivom
Hranilno bogata solata
Testeninska solata s tunino, kaprami in balzamičnim prelivom
Hranilno bogata solata

Sestavine
- 350 g kratkih testenin (npr. ušesca, svedrčki, peresniki, metuljčki)
- 250 g tunine iz pločevinke, vložene v lastnem soku
- 1 žlica kaper
- 300 g pečenih ali vloženih rdečih paprik
- 1 srce stebelne zelene (notranja svetla stebla)
- 150 g rdečih, rumenih ali raznobarvnih češnjevih paradižnikov
- 0,75 dl balzamičnega kisa
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 100 g rukole
- sol
- poper
- pest listov bazilike

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 350 g kratkih testenin (npr. ušesca, svedrčki, peresniki, metuljčki)
- 250 g tunine iz pločevinke, vložene v lastnem soku
- 1 žlica kaper
- 300 g pečenih ali vloženih rdečih paprik
- 1 srce stebelne zelene (notranja svetla stebla)
- 150 g rdečih, rumenih ali raznobarvnih češnjevih paradižnikov
- 0,75 dl balzamičnega kisa
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 100 g rukole
- sol
- poper
- pest listov bazilike
Postopek
Testenine skuhamo v slanem kropu po navodilih z embalaže. Odcedimo jih in splaknemo pod tekočo hladno vodo. Ponovno jih dobro odcedimo in stresemo v skledo.
Tunino razdrobimo z vilicami. Kapre odcedimo, papriko narežemo na kose. Steblo zelene narežemo na rezine, češnjeve paradižnike razpolovimo. Rukolo operemo in osušimo.
Testeninam dodamo vse preostale sestavine razen bazilike in dobro premešamo, da se okusi prepojijo. Potresemo z listi bazilike in postrežemo.