
Testeninska solata s tunino, kaprami in balzamičnim prelivom
Hranilno bogata solata
Testeninska solata s tunino, kaprami in balzamičnim prelivom
Hranilno bogata solata

Sestavine
- 350 g kratkih testenin (npr. ušesca, svedrčki, peresniki, metuljčki)
- 250 g tunine iz pločevinke, vložene v lastnem soku
- 1 žlica kaper
- 300 g pečenih ali vloženih rdečih paprik
- 1 srce stebelne zelene (notranja svetla stebla)
- 150 g rdečih, rumenih ali raznobarvnih češnjevih paradižnikov
- 0,75 dl balzamičnega kisa
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 100 g rukole
- sol
- poper
- pest listov bazilike

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 350 g kratkih testenin (npr. ušesca, svedrčki, peresniki, metuljčki)
- 250 g tunine iz pločevinke, vložene v lastnem soku
- 1 žlica kaper
- 300 g pečenih ali vloženih rdečih paprik
- 1 srce stebelne zelene (notranja svetla stebla)
- 150 g rdečih, rumenih ali raznobarvnih češnjevih paradižnikov
- 0,75 dl balzamičnega kisa
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 100 g rukole
- sol
- poper
- pest listov bazilike
Postopek
Testenine skuhamo v slanem kropu po navodilih z embalaže. Odcedimo jih in splaknemo pod tekočo hladno vodo. Ponovno jih dobro odcedimo in stresemo v skledo.
Tunino razdrobimo z vilicami. Kapre odcedimo, papriko narežemo na kose. Steblo zelene narežemo na rezine, češnjeve paradižnike razpolovimo. Rukolo operemo in osušimo.
Testeninam dodamo vse preostale sestavine razen bazilike in dobro premešamo, da se okusi prepojijo. Potresemo z listi bazilike in postrežemo.