© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Krompirjeve polovice, polnjene s porom in mehkim sirom

Krompirjeve polovice, polnjene s porom in mehkim sirom

Čas priprave 2 h 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Rich braised beef with melting onions , thyme glazed carrots and peasweekend

Sestavine

  • 4 veliki krompirji
  • 2 pora
  • 50 g masla
  • sol
  • poper
  • 100 g mehkega kremnega sira ali namaza
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 4 veliki krompirji
  • 2 pora
  • 50 g masla
  • sol
  • poper
  • 100 g mehkega kremnega sira ali namaza

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Krompir operemo in ga po celi lupini premažemo z oljem. Postavimo ga v pekač in pečemo eno uro do uro in 15 minut oziroma tako dolgo, da začutimo, da je mehek, ko vanj zapičimo nož. Pustimo, da se malo hladi.

2

Medtem por očistimo, operemo, vzdolžno razpolovimo in narežemo na tanke rezine. V ponvi segrejemo 40 g masla in por 5 minut dušimo, da se zmehča.

3

Krompir razpolovimo in polovice izdolbemo. Sredico damo v skledo, na polovicah pa pustimo toliko roba, da lahko stojijo na pekaču in ohranijo obliko. Krompirjevo sredico z žlico nekoliko zmečkamo (bolje, da ne pretlačimo) in zmešamo z dušenim porom, soljo, poprom in mehkim sirom. Zmes nadevamo v krompirjeve polovice in jih razporedimo na pekač. Preostalo maslo razporedimo na vrhove polnjenih polovic. Pečemo jih 30 do 40 minut, da začnejo spreminjati barvo v zlato rjavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.