Kaj boste skuhali danes?
Preprosta juha miso
Pasta miso bo juhi dodala pravo globino okusa
Preprosta juha miso
Pasta miso bo juhi dodala pravo globino okusa
Sestavine
- 2–3 žlice svetle, kratko starane paste miso
- 1 mlada čebula, narezana na kolobarčke
- 100–150 g tofuja, svilnatega, narezanega na kocke
- pest alg (vakame, lahko tudi nori)
- šopek mlade špinače ali blitve
- pest šitak
- 50 g ajdovih špagetov
Te cheescake za praznična druženja lahko pripravite vnaprej
Za sezono prazničnih druženj smo pripravili šopek receptov za čudovite cheesecake, ki jih lahko pripravimo vnaprej in brez kompliciranja.
Kruh, ki bo na vrata privabil še sosede
Kako lepo je, ko na hladen dan zadiši po sveže pečenem kruhu. Zaradi buče in zimskih začimb pa bo ta kruh tako aromatičen, da se bodo na vratih hitro oglasili še sosedi.
Kakijeva marmelada: tako dobra, da jo boste jedli kar z žličko
Imamo recept za odlično kakijevo marmelado, v kateri boste uživali vso zimo. Uporabite jo za palačinke, pite, preproste biskvite, cheesecake in panakoto.
Sestavine
- 2–3 žlice svetle, kratko starane paste miso
- 1 mlada čebula, narezana na kolobarčke
- 100–150 g tofuja, svilnatega, narezanega na kocke
- pest alg (vakame, lahko tudi nori)
- šopek mlade špinače ali blitve
- pest šitak
- 50 g ajdovih špagetov
Postopek
Alge zdrobimo v pesti in jih za nekaj minut namočimo. Vse sestavine, razen paste miso, nato skuhamo v toliko vode, da dobimo želeno gostoto juhe. Tudi razmerje med sestavinami in njihovo količino lahko prilagajamo okusu in lakoti.
Ko je juha kuhana, ugasnemo kuhalnik in počakamo nekaj minut, da se malo ohladi. Nato v zajemalko zajamemo nekaj juhe, v njej raztopimo žlico paste miso, jo vmešamo v lonec in pokusimo. Pasto postopoma dodajamo juhi po svojem okusu.
Priljubljeni recepti
Veganska slanina
Veganska 'slanina'? Ni se treba odpovedati okusu slanine, če ne uživate mesa. Privoščite si jo v sendviču, ob veganskem žaru ali kar tako.
Trska z olivami in hrustljavo panceto
Trska iz enega pekača bo odlična za hitro kosilo ali večerjo