Kaj boste skuhali danes?
Preprosta juha miso
Pasta miso bo juhi dodala pravo globino okusa
Preprosta juha miso
Pasta miso bo juhi dodala pravo globino okusa
Sestavine
- 2–3 žlice svetle, kratko starane paste miso
- 1 mlada čebula, narezana na kolobarčke
- 100–150 g tofuja, svilnatega, narezanega na kocke
- pest alg (vakame, lahko tudi nori)
- šopek mlade špinače ali blitve
- pest šitak
- 50 g ajdovih špagetov
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 2–3 žlice svetle, kratko starane paste miso
- 1 mlada čebula, narezana na kolobarčke
- 100–150 g tofuja, svilnatega, narezanega na kocke
- pest alg (vakame, lahko tudi nori)
- šopek mlade špinače ali blitve
- pest šitak
- 50 g ajdovih špagetov
Postopek
Alge zdrobimo v pesti in jih za nekaj minut namočimo. Vse sestavine, razen paste miso, nato skuhamo v toliko vode, da dobimo želeno gostoto juhe. Tudi razmerje med sestavinami in njihovo količino lahko prilagajamo okusu in lakoti.
Ko je juha kuhana, ugasnemo kuhalnik in počakamo nekaj minut, da se malo ohladi. Nato v zajemalko zajamemo nekaj juhe, v njej raztopimo žlico paste miso, jo vmešamo v lonec in pokusimo. Pasto postopoma dodajamo juhi po svojem okusu.