© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Odojek z začimbnim maslom in špinačo

Odojek z začimbnim maslom in špinačo

Čas priprave 1 h 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Gegrillter Spanferkelrücken mit Gewürzbutter und Grazer Krauthäupel

Sestavine

  • 4 dl piščančje juhe
  • 1 kg odojka (hrbet s kožo, brez kosti)

špinača

  • sol
  • 800 g špinače
  • 20 g masla
  • 20 g moke
  • 2,5 dl piščančje jušne osnove
  • poper

zeliščno maslo

  • 2 žlici kuminovih semen
  • 1 žlička koriandrovih semen
  • 4 žlice masla
  • 1 strok česna
  • 1 žlička naribanega ingverja
  • 1 žlička drobno naribane limonove lupinice
  • 2 žlici drobno narezanega peteršilja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 dl piščančje juhe
  • 1 kg odojka (hrbet s kožo, brez kosti)

špinača

  • sol
  • 800 g špinače
  • 20 g masla
  • 20 g moke
  • 2,5 dl piščančje jušne osnove
  • poper

zeliščno maslo

  • 2 žlici kuminovih semen
  • 1 žlička koriandrovih semen
  • 4 žlice masla
  • 1 strok česna
  • 1 žlička naribanega ingverja
  • 1 žlička drobno naribane limonove lupinice
  • 2 žlici drobno narezanega peteršilja

Postopek

1

Najprej pripravimo meso odojka za peko. V globoki ognjevarni ponvi močno segrejemo juho. Meso položimo s kožno stranjo navzdol v juho, tako da je koža v celoti približno pol ure v vroči juhi (tik pod vreliščem). Potem vzamemo meso iz ponve in kožo z ostrim nožem v razmaku enega centimetra prečno zarežemo (kot bodo pred serviranjem rezine mesa).

2

Sedaj položimo meso, s kožo navzgor, ponovno v ponev. Če je potrebno, dolijemo še malo juhe. Odojka pečemo na spodnjem vodilu v pečici, ki smo jo segreli na 150 °C, približno 40 minut. Ob koncu peke v pečici vključimo žar.

3

Kožo odojka namažemo s posoljeno vodo (pet žlic vode zmešamo z eno do dvema žličkama soli) in meso hrustljavo pečemo pod žarom 4 do 5 minut.

4

Medtem pripravimo zeliščno maslo. Kumino in koriander pražimo v ponvi brez maščobe, dokler ne zadiši. Začimbe v možnarju fino zdrobimo in stresemo v ponev k maslu, ki naj se razpusti na blagem ognju. Česen olupimo, drobno narežemo in dodamo v ponev. Na koncu dodamo ingver in limonino lupinico ter ponev odstavimo. Vmešamo še peteršilj in po okusu začinimo.

5

Špinačo blanširamo, dobro odcedimo in drobno narežemo. V ponvi zarumenimo moko na razpuščenem maslu. Dolijemo juho in hitro zmešamo z metlico za stepanje. Kuhamo nekaj minut, nato dodamo narezano špinačo, zmešamo ter po okusu začinimo s soljo in poprom.

6

Meso narežemo na rezine, jih serviramo na krožnike, pokapamo z zeliščnim maslom in ponudimo s špinačo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.