© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Krompirjeve polovičke s porovim nadevom

Krompirjeve polovičke s porovim nadevom

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
leek and herb stuffed jackets

Sestavine

  • 2 pora
  • 1 žlica olja
  • 4 krompirji
  • 150 g zeliščnega sirnega namaza s česnom
  • 1 razžvrkljano jajce
  • manjši šopek peteršilja

Sestavine

  • 2 pora
  • 1 žlica olja
  • 4 krompirji
  • 150 g zeliščnega sirnega namaza s česnom
  • 1 razžvrkljano jajce
  • manjši šopek peteršilja

Postopek

1

Krompir operemo in ga v lupini skuhamo (približno pol ure). Kuhanega rahlo ohladimo, ga razpolovimo in mu z žličko izdolbemo sredico. Peteršilj operemo in sesekljamo.

2

Pečico segrejemo na 220 °C. Por očistimo, operemo in narežemo na rezine. V ponvi segrejemo olje in rezine rahlo prepražimo.

3

Krompirjevo sredico, por, sirni namaz, jajce in peteršilj gladko zmešamo in nadev razporedimo v krompirjeve polovičke. Postavimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 15 minut, da nadev porjavi in se olupek na krompirju zlato rjavo zapeče. Postrežemo s polovičkami češnjevega paradižnika in mladimi listi rukole.

Nasvet

Namesto zeliščnega sirnega namaza lahko uporabimo tudi navaden sirni namaz, ki mu primešamo pol žličke različnih suhih zelišč in 2 stroka sesekljanega česna.

Priljubljeni recepti

Odišavljeni mlečni riž z robidovim prelivom

Vanilja, cimet, kardamom in muškatni orešek dajo tej nostalgični sladici povsem novo razsežnost.

55 min
Enostavno

Čokoladni eklerji

Kot v fini pariški slaščičarni

1 h 40 min
Srednje zahtevno

Skutni zavitek z grozdjem

Nežna kombinacija skute in grozdja je kot nalašč za jesenski posladek.

45 min
Enostavno

Osso buco z rižoto po milansko

Telečja krača z žafranovim rižem

2 h 20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.