© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Krompirjeve polovičke s porovim nadevom

Krompirjeve polovičke s porovim nadevom

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
leek and herb stuffed jackets

Sestavine

  • 2 pora
  • 1 žlica olja
  • 4 krompirji
  • 150 g zeliščnega sirnega namaza s česnom
  • 1 razžvrkljano jajce
  • manjši šopek peteršilja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 pora
  • 1 žlica olja
  • 4 krompirji
  • 150 g zeliščnega sirnega namaza s česnom
  • 1 razžvrkljano jajce
  • manjši šopek peteršilja

Postopek

1

Krompir operemo in ga v lupini skuhamo (približno pol ure). Kuhanega rahlo ohladimo, ga razpolovimo in mu z žličko izdolbemo sredico. Peteršilj operemo in sesekljamo.

2

Pečico segrejemo na 220 °C. Por očistimo, operemo in narežemo na rezine. V ponvi segrejemo olje in rezine rahlo prepražimo.

3

Krompirjevo sredico, por, sirni namaz, jajce in peteršilj gladko zmešamo in nadev razporedimo v krompirjeve polovičke. Postavimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 15 minut, da nadev porjavi in se olupek na krompirju zlato rjavo zapeče. Postrežemo s polovičkami češnjevega paradižnika in mladimi listi rukole.

Nasvet

Namesto zeliščnega sirnega namaza lahko uporabimo tudi navaden sirni namaz, ki mu primešamo pol žličke različnih suhih zelišč in 2 stroka sesekljanega česna.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.