© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Krompirjeve polovičke s porovim nadevom

Krompirjeve polovičke s porovim nadevom

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
leek and herb stuffed jackets

Sestavine

  • 2 pora
  • 1 žlica olja
  • 4 krompirji
  • 150 g zeliščnega sirnega namaza s česnom
  • 1 razžvrkljano jajce
  • manjši šopek peteršilja
sladkih5 bozicne-miske - full - 2.jpg

Božične miške, recept

Ocvrte miške se običajno na mizah pojavijo proti koncu zime, a se jih da zlahka obleči v bolj praznična oblačila. Kot osnovo za miške uporabimo odličen božični jogurt, ki ga je moč kupiti le v tem obdobju, v maso pa spadajo še orehi in brusnice.

Sestavine

  • 2 pora
  • 1 žlica olja
  • 4 krompirji
  • 150 g zeliščnega sirnega namaza s česnom
  • 1 razžvrkljano jajce
  • manjši šopek peteršilja

Postopek

1

Krompir operemo in ga v lupini skuhamo (približno pol ure). Kuhanega rahlo ohladimo, ga razpolovimo in mu z žličko izdolbemo sredico. Peteršilj operemo in sesekljamo.

2

Pečico segrejemo na 220 °C. Por očistimo, operemo in narežemo na rezine. V ponvi segrejemo olje in rezine rahlo prepražimo.

3

Krompirjevo sredico, por, sirni namaz, jajce in peteršilj gladko zmešamo in nadev razporedimo v krompirjeve polovičke. Postavimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 15 minut, da nadev porjavi in se olupek na krompirju zlato rjavo zapeče. Postrežemo s polovičkami češnjevega paradižnika in mladimi listi rukole.

Nasvet

Namesto zeliščnega sirnega namaza lahko uporabimo tudi navaden sirni namaz, ki mu primešamo pol žličke različnih suhih zelišč in 2 stroka sesekljanega česna.

Priljubljeni recepti

Pita s kremo iz jajčnega likerja

1 h 45 min
Srednje zahtevno

Majhne česnove pice s svežim paradižnikom

Na hitro pripravljene picete iz nevzhajanega testa so lahko odličen prigrizek ob klepetu s prijatelji.

35 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.