
Krompirjeve polovičke s porovim nadevom
Krompirjeve polovičke s porovim nadevom

Sestavine
- 2 pora
- 1 žlica olja
- 4 krompirji
- 150 g zeliščnega sirnega namaza s česnom
- 1 razžvrkljano jajce
- manjši šopek peteršilja

Kako doma narediti kremast sladoled, ki ne bo spominjal na maslo
Sladoled – najimenitnejša med vsemi sladicami – je vedno bil in vedno bo nepremagljiv vir užitka za vse sladokusce.

Jaša Jamnik razkriva recept za slavno lazanjo
Igralec Jaša Jamnik razkriva recept za svojo slavno lazanjo – kuhanje mu je zen, njegova lazanja pa po mnenju mnogih naravnost vrhunska.

Kakšna je razlika med pekačem in obročem za peko
Ste se tudi vi že kdaj vprašali enako kot naša bralka: "Zakaj v nekaterih receptih za pripravo torte potrebujemo navaden okrogel pekač za biskvit, kdaj drugič pa samo obroč?"
Sestavine
- 2 pora
- 1 žlica olja
- 4 krompirji
- 150 g zeliščnega sirnega namaza s česnom
- 1 razžvrkljano jajce
- manjši šopek peteršilja
Postopek
Krompir operemo in ga v lupini skuhamo (približno pol ure). Kuhanega rahlo ohladimo, ga razpolovimo in mu z žličko izdolbemo sredico. Peteršilj operemo in sesekljamo.
Pečico segrejemo na 220 °C. Por očistimo, operemo in narežemo na rezine. V ponvi segrejemo olje in rezine rahlo prepražimo.
Krompirjevo sredico, por, sirni namaz, jajce in peteršilj gladko zmešamo in nadev razporedimo v krompirjeve polovičke. Postavimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 15 minut, da nadev porjavi in se olupek na krompirju zlato rjavo zapeče. Postrežemo s polovičkami češnjevega paradižnika in mladimi listi rukole.
Nasvet
Namesto zeliščnega sirnega namaza lahko uporabimo tudi navaden sirni namaz, ki mu primešamo pol žličke različnih suhih zelišč in 2 stroka sesekljanega česna.