
Kaj boste skuhali danes?
Krompirjeve polovičke s porovim nadevom
Krompirjeve polovičke s porovim nadevom

Sestavine
- 2 pora
- 1 žlica olja
- 4 krompirji
- 150 g zeliščnega sirnega namaza s česnom
- 1 razžvrkljano jajce
- manjši šopek peteršilja

Slovenska chefinja z zeleno Michellinovo zvezdico
Ksenija Mahorčič je ena redkih dam v slovenski vrhunski kulinariki se lahko pohvali z zeleno Michelinovo zvezdico. Ustvarja v vasici Rodik med Brkini in Krasom.

Slastnih 7: naši najljubši recepti z mletim mesom
Sedaj, ko so se čevapčiči in burgerji pomaknili na stran, je čas, da na naših omizjih zasijejo dobrote iz mletega mesa, ki v hladnih dneh prinašajo toplino in ugodje.

Tako pripravite božanski pečen krompir
Popoln pečen krompir ima to čudežno lastnost, da je hkrati hrustljav in prijetno mehek. Z našimi večkrat preizkušenimi nasveti boste pripravili prav takšnega.
Sestavine
- 2 pora
- 1 žlica olja
- 4 krompirji
- 150 g zeliščnega sirnega namaza s česnom
- 1 razžvrkljano jajce
- manjši šopek peteršilja
Postopek
Krompir operemo in ga v lupini skuhamo (približno pol ure). Kuhanega rahlo ohladimo, ga razpolovimo in mu z žličko izdolbemo sredico. Peteršilj operemo in sesekljamo.
Pečico segrejemo na 220 °C. Por očistimo, operemo in narežemo na rezine. V ponvi segrejemo olje in rezine rahlo prepražimo.
Krompirjevo sredico, por, sirni namaz, jajce in peteršilj gladko zmešamo in nadev razporedimo v krompirjeve polovičke. Postavimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 15 minut, da nadev porjavi in se olupek na krompirju zlato rjavo zapeče. Postrežemo s polovičkami češnjevega paradižnika in mladimi listi rukole.
Nasvet
Namesto zeliščnega sirnega namaza lahko uporabimo tudi navaden sirni namaz, ki mu primešamo pol žličke različnih suhih zelišč in 2 stroka sesekljanega česna.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dušena svinjska vratovina
Piščančji kebab po grško
Ker smo uporabili bedra namesto prsi, je še posebno sočen