© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Nadevan krompir s fižolom

Preprosti okusi, ki pričarajo udobje

Nadevan krompir s fižolom

Preprosti okusi, ki pričarajo udobje

Čas priprave 1 h 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 4 veliki krompirji za peko
  • 1 žlica sončničnega olja
  • 1 korenček
  • 1 steblo stebelne zelene
  • 1 pločevinka belega fižola (400 g)
  • 2 paradižnika
  • 1 žlička sladke ali ostre mlete paprike (po okusu)
  • 1 žlička worcestrske omake
  • 2 žlici drobno narezanega drobnjaka za posip

Sestavine

  • 4 veliki krompirji za peko
  • 1 žlica sončničnega olja
  • 1 korenček
  • 1 steblo stebelne zelene
  • 1 pločevinka belega fižola (400 g)
  • 2 paradižnika
  • 1 žlička sladke ali ostre mlete paprike (po okusu)
  • 1 žlička worcestrske omake
  • 2 žlici drobno narezanega drobnjaka za posip

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Krompir ostrgamo, a ga ne olupimo, in ga dobro osušimo, nato ga na več mestih prebodemo z vilicami. Pečemo ga neposredno na mrežici pečice 1 uro do 1,5 ure, da je mehak, ko ga rahlo stisnemo.

2

Po 30 minutah v kozici segrejemo olje in na njem nežno pražimo na kocke narezana korenček in stebelno zeleno 10 minut, da se zmehčata. Dodamo odcejen fižol, nasekljan paradižnik in mleto papriko ter kuhljamo še 5 minut, da je paradižnik mehak in kašast. Vmešamo 1 dl vode in worcestrsko omako, kuhamo še 5 minut, nato pokrijemo, da fižol ostane topel.

3

Krompir razpremo in ga nadevamo s fižolom, posujemo z drobnjakom in ponudimo.

Okusna bližnjica

Fižol lahko pripravimo vnaprej in ga pred postrežbo samo pogrejemo v mikrovalovki. Za zelo hitro kosilo ali večerjo ga ponudimo s kruhom s semeni, vanj lahko vmešamo tudi pest nastrganega aromatičnega topljivega sira, kot je čedar.

Priljubljeni recepti

Slasten korenčkov kolač

Korenja v kolaču sploh ne boste prepoznali.

1 h 15 min
Enostavno

Gobova juha

45 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.