Kaj boste skuhali danes?
Nadevan krompir s fižolom
Preprosti okusi, ki pričarajo udobje
Nadevan krompir s fižolom
Preprosti okusi, ki pričarajo udobje
Sestavine
- 4 veliki krompirji za peko
- 1 žlica sončničnega olja
- 1 korenček
- 1 steblo stebelne zelene
- 1 pločevinka belega fižola (400 g)
- 2 paradižnika
- 1 žlička sladke ali ostre mlete paprike (po okusu)
- 1 žlička worcestrske omake
- 2 žlici drobno narezanega drobnjaka za posip
Tako rahli in okusni štruklji, da zasenčijo tudi glavno jed
Kvašeni štruklji s skuto so lahko odlična priloga tudi za martinovo – rahli in polnega okusa se lepo podajo k pečeni perutnini in dušenemu rdečemu zelju.
Sladica, ki očara z izgledom in okusom
Torta Eszterhazy je elegantna sladica za posebne priložnosti. Priprava je poseben izziv, a oh, rezultat je tako zelo vreden truda.
Ta viralni hit z družbenih omrežij bo vaš novi najljubši proteinski obrok
Če iščete hitro, okusno in hranljivo jed, ki bo všeč vsem doma, je tortilja z jajcem iz pečice pravi odgovor.
Sestavine
- 4 veliki krompirji za peko
- 1 žlica sončničnega olja
- 1 korenček
- 1 steblo stebelne zelene
- 1 pločevinka belega fižola (400 g)
- 2 paradižnika
- 1 žlička sladke ali ostre mlete paprike (po okusu)
- 1 žlička worcestrske omake
- 2 žlici drobno narezanega drobnjaka za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Krompir ostrgamo, a ga ne olupimo, in ga dobro osušimo, nato ga na več mestih prebodemo z vilicami. Pečemo ga neposredno na mrežici pečice 1 uro do 1,5 ure, da je mehak, ko ga rahlo stisnemo.
Po 30 minutah v kozici segrejemo olje in na njem nežno pražimo na kocke narezana korenček in stebelno zeleno 10 minut, da se zmehčata. Dodamo odcejen fižol, nasekljan paradižnik in mleto papriko ter kuhljamo še 5 minut, da je paradižnik mehak in kašast. Vmešamo 1 dl vode in worcestrsko omako, kuhamo še 5 minut, nato pokrijemo, da fižol ostane topel.
Krompir razpremo in ga nadevamo s fižolom, posujemo z drobnjakom in ponudimo.
Okusna bližnjica
Fižol lahko pripravimo vnaprej in ga pred postrežbo samo pogrejemo v mikrovalovki. Za zelo hitro kosilo ali večerjo ga ponudimo s kruhom s semeni, vanj lahko vmešamo tudi pest nastrganega aromatičnega topljivega sira, kot je čedar.