© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Kruhovi cmoki iz starega kruha

Ne zavrzite starega kruha, raje ga uporabite za fine kruhove cmoke

Kruhovi cmoki iz starega kruha

Ne zavrzite starega kruha, raje ga uporabite za fine kruhove cmoke

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Jesenski kruhovi cmoki

Sestavine

  • 300 g kruha, ki nam je ostal
  • 2 jajci
  • 2,5 dl mleka
  • ½ žličke soli
  • 1 ščepec mletega popra
  • 1 majhna čebula (ali ½ velike)
  • šopek peteršilja
  • 1 velika žlica olja
  • 3 žlice moke

Sestavine

  • 300 g kruha, ki nam je ostal
  • 2 jajci
  • 2,5 dl mleka
  • ½ žličke soli
  • 1 ščepec mletega popra
  • 1 majhna čebula (ali ½ velike)
  • šopek peteršilja
  • 1 velika žlica olja
  • 3 žlice moke

Postopek

1

Kruh narežemo na majhne kocke. Stresemo jih v skledo, v kateri smo pred tem zmešali jajci, mleko, sol in poper. Dobro premešamo, da se kruh navlaži.

2

Čebulo drobno sesekljamo, vejice peteršilja nasekljamo. V ponvi segrejemo olje in na njem popražimo čebulo, da porumeni. Dodamo peteršilj, ponev odstavimo z ognja in počakamo, da se nekoliko ohladi. Čebulo in peteršilj stresemo v skledo s kruhom in vse sestavine dobro premešamo. Pustimo še nekaj časa, da se kruh dobro prepoji. V zmes dodamo moko in začnemo z oblikovanjem cmokov: s hladno vodo si navlažimo roke in oblikujemo poljubno velike kroglice.

3

V loncu zavremo osoljeno vodo in vanjo položimo kruhove cmoke, ki jih na srednji jakosti kuhamo 10 do 15 minut. Kuhane cmoke poberemo iz lonca in dodamo golaž ali drugo polivko ali pa jih postrežemo z martinovo gosjo ali raco.

Priljubljeni recepti

Sledovi zvitki z gorčico in panceto

Ribji zvitki

50 min
Enostavno

Kremna juha iz zelene z ovčjim sirom in kruhki z bučnim oljem

Ta kremna juha je zdravilna in zelo okusna.

Enostavno

Limonovo-borovničeva riževa pita

Mlečni riž je lahko tudi sestavni del krhke pite

1 h 30 min
Enostavno

Marinirani fileji zlatovčice s piro in zelenjavo

Ribo zlatovčico lahko postrežemo tudi s piro.

1 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.