© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Marinirani fileji zlatovčice s piro in zelenjavo

Ribo zlatovčico lahko postrežemo tudi s piro.

Marinirani fileji zlatovčice s piro in zelenjavo

Ribo zlatovčico lahko postrežemo tudi s piro.

Čas priprave 1 h + mariniranje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
marinirani fileji zlatovcice s piro in zelenjavo

Sestavine

  • 2 sveži potočni zlatovčici po 300 g
  • sol
  • poper
  • 1 žlica provansalske zeliščne mešanice
  • 4 žlice oljčnega olja
  • maslo za peko rib
  • 100 g jušne zelenjave (korenček, zelena, por, čebula)
  • 0,6 dl belega vina
  • 1 šalotka
  • 20 g masla ali margarine
  • 20 g gladke moke
  • 100 g pire
  • 1 žlica masla ali margarine
  • 100 g sezonske zelenjave (npr. korenje, bučka, zelena, grah)
  • 2 žlici smetane
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 sveži potočni zlatovčici po 300 g
  • sol
  • poper
  • 1 žlica provansalske zeliščne mešanice
  • 4 žlice oljčnega olja
  • maslo za peko rib
  • 100 g jušne zelenjave (korenček, zelena, por, čebula)
  • 0,6 dl belega vina
  • 1 šalotka
  • 20 g masla ali margarine
  • 20 g gladke moke
  • 100 g pire
  • 1 žlica masla ali margarine
  • 100 g sezonske zelenjave (npr. korenje, bučka, zelena, grah)
  • 2 žlici smetane

Postopek

1

Zlatovčici filetiramo, odstranimo kosti in kožo z ostrim nožem poševno zarežemo. Kosti in odrezke prihranimo za osnovo. Fileje natremo s soljo, poprom in zelišči ter jih premažemo z oljčnim oljem. Pokrijemo jih s folijo in pustimo v marinadi približno 8 ur.

2

Jušno zelenjavo operemo oziroma olupimo in z ribjimi kostmi, odrezki, belim vinom in približno četrt litra vode damo v kozico in zavremo. Pokrito počasi kuhljamo 25 minut. Šalotko olupimo, drobno narežemo in jo na maslu zarumenimo. Pomokamo in naredimo svetlo prežganje. Ribjo osnovo precedimo in z njo zalijemo prežganje.

3

Piro na maslu prepražimo, zalijemo z vodo ali juho in dušimo. Sezonsko zelenjavo operemo, očistimo, narežemo na primerne kose in jo dodamo k piri; posolimo, popopramo in pokrito počasi kuhamo. Na koncu pirino rižoto izboljšamo z ribjim prežganjem in smetano.

4

Ribje fileje previdno popečemo na vročem maslu in jih serviramo s piro in zelenjavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.