
Sledovi zvitki z gorčico in panceto
Ribji zvitki
Sledovi zvitki z gorčico in panceto
Ribji zvitki

Sestavine
- 8 filejev sleda
- 2 žlici dijonske gorčice
- 8 tankih rezin pancete
- 8 lovorovih listov
- 1 limona
- 1 žlica oljčnega olja
- 8 zobotrebcev

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 8 filejev sleda
- 2 žlici dijonske gorčice
- 8 tankih rezin pancete
- 8 lovorovih listov
- 1 limona
- 1 žlica oljčnega olja
- 8 zobotrebcev
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Limono prečno narežemo na 8 rezin. Ribje fileje položimo na delovno površino s kožo navzdol, jih premažemo z gorčico in obložimo s panceto. Zavijati jih začnemo pri repu, naredimo zvitek, na vsakega položimo lovorov list in rezino limone in pritrdimo z zobotrebcem.
Zvitke zložimo v pekač, jih pokapljamo z oljem in pečemo 15 do 20 minut, da se lepo spečejo in začnejo rjaveti ob robovih. Postrežemo po dva ali tri zvitke na osebo, kot prilogo lahko postrežemo pečen krompir in sezonsko solato.
Nasvet
Sleda poznamo tudi pod imenom slanik, vendar je to ime za nasoljene slede, kadar so vloženi, pa jim rečemo rusli.