© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kremna juha iz zelene z ovčjim sirom in kruhki z bučnim oljem

Ta kremna juha je zdravilna in zelo okusna.

Kremna juha iz zelene z ovčjim sirom in kruhki z bučnim oljem

Ta kremna juha je zdravilna in zelo okusna.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kremna juha iz zelene z ovcjim sirom in kruhki z bucnim oljem

Sestavine

  • 20 g gomoljne zelene
  • 10 g masla
  • 1 drobna čebula
  • 1 strok česna
  • 1 žlica šerija ali belega vina
  • 3,75 dl zelenjavne jušne osnove
  • 1 dl sladke smetane
  • 100 g ovčjega sira
  • sol
  • sveže zmlet poper

priloga

  • 100 g zmletih praženih bučnih semen
  • 50 g sveže nastrganega parmezana
  • bučno olje
  • 4 rezine francoske štruce
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 20 g gomoljne zelene
  • 10 g masla
  • 1 drobna čebula
  • 1 strok česna
  • 1 žlica šerija ali belega vina
  • 3,75 dl zelenjavne jušne osnove
  • 1 dl sladke smetane
  • 100 g ovčjega sira
  • sol
  • sveže zmlet poper

priloga

  • 100 g zmletih praženih bučnih semen
  • 50 g sveže nastrganega parmezana
  • bučno olje
  • 4 rezine francoske štruce

Postopek

1

Olupljeno zeleno narežemo na drobne kocke, segrejemo maslo in na njem prepražimo drobno narezano čebulo, zmečkan česen in narezano zeleno. Zalijemo s šerijem ali belim vinom, prilijemo zelenjavno jušno osnovo in skuhamo do mehkega.

2

Zdaj pripravimo prilogo k juhi. Zmleta bučna semena zmešamo s parmezanom in bučnim oljem v kremno zmes. Namažemo jo na kruhove rezine in pečemo v pečici pri 200 °C približno 10 minut.

3

Ko je zelena skuhana do mehkega, dodamo v juho sladko smetano in zdrobljen ovčji sir. Vse skupaj dobro zmešamo s paličnim mešalnikom ter začinimo s soljo in poprom.

4

Preden kremno juho iz zelene in ovčjega sira postrežemo, jo ponovno penasto zmešamo in nalijemo v primerne steklene posodice, zraven pa ponudimo popečene kruhke.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.