© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Svinjska pečenka s kruhovimi cmoki

Odlično nedeljsko kosilo!

Svinjska pečenka s kruhovimi cmoki

Odlično nedeljsko kosilo!

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
svinjska-pecenka-s-kruhovimi-cmoki_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 kg svinjskega plečeta s kožo
  • poper
  • 1 žlička kumine
  • 2,5 dl vode
  • 2 čebuli
  • 4 stroki česna

cmoki

  • sol
  • 300 g kruha
  • 3 dl mleka
  • 2 jajci
  • majhen šopek sesekljanega peteršilja
  • 1 žlica moke
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 kg svinjskega plečeta s kožo
  • poper
  • 1 žlička kumine
  • 2,5 dl vode
  • 2 čebuli
  • 4 stroki česna

cmoki

  • sol
  • 300 g kruha
  • 3 dl mleka
  • 2 jajci
  • majhen šopek sesekljanega peteršilja
  • 1 žlica moke

Postopek

1

Pečenka

Svinjsko pleče splaknemo pod vodo in do suhega obrišemo. Kožo križno narežemo in natremo s soljo, poprom in kumino. Pečenko s kožno stranjo navzgor položimo v pekač in dodamo vodo. Čebulo olupimo in narežemo na četrtine. Prav tako olupimo česen in oboje dodamo pečenki. Pečemo v pečici pri 180 °C približno uro in pol, med pečenjem pečenko zalivamo s sokom od pečenja, nato jo obrnemo in pečemo še nadaljnje pol ure.

Pečeno pečenko vzamemo iz pekača. Sok od pečenja zmešamo z malo vode, na kratko pokuhamo in omako pretlačimo skozi cedilo. Pečenko narežemo na rezine in jo skupaj s cmoki in omako od pečenja postrežemo.

2

Cmoki

Kruh prelijemo s toplim mlekom in pustimo, da nabrekne. Jajca razžvrkljamo in jih dodamo kruhovi masi. Dodamo še sol in peteršilj, vse skupaj dobro premešamo in pustimo počivati 1 uro. Nato dodamo še moko in iz mase oblikujemo valj. Položimo ga na navlažen kuhinjski prtič, tesno zavijemo, konce pa trdno zavežemo s kuhinjsko vrvico. Valj položimo v slano vrelo vodo in kuhljamo približno 30 do 40 minut. Kuhanega z ostrim nožem ali sukancem narežemo na rezine.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.