
Češki vzhajani kruhovi cmoki
Kruhovi cmoki so odlični kot priloga mesnim jedem.
Češki vzhajani kruhovi cmoki
Kruhovi cmoki so odlični kot priloga mesnim jedem.

Sestavine
- 3 rezine belega kruha
- 500 g gladke moke
- 1 jajce
- 25 g kvasa
- 2 dl mleka
- 1 dl mineralne vode
- 1 žlička soli
- 1 žlica masla

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 3 rezine belega kruha
- 500 g gladke moke
- 1 jajce
- 25 g kvasa
- 2 dl mleka
- 1 dl mineralne vode
- 1 žlička soli
- 1 žlica masla
Postopek
Kruh narežemo na centimeter velike kocke. V skledo presejemo moko; dodamo jajce in narezan kruh.
Kvas raztopimo v toplem mleku in ga dodamo k moki. Sestavine zgnetemo v gladko testo; med gnetenjem postopoma dodajamo mineralno vodo. Testo oblikujemo v kepo, ga damo nazaj v skledo, pomokamo in pokrito pustimo na toplem vzhajati 2 uri.
Vzhajano testo ponovno pregnetemo in razdelimo na 4 dele. Testo oblikujemo v štiri približno 15 centimetrov dolge in 2 do 3 centimetre debele štručke. Štručke položimo na pomokano delovno površino, pokrijemo in pustimo vzhajati približno 10 minut.
V veliki kozici zavremo zadostno količino posoljene vode, ki smo ji dodali žlico masla. Testene štručke rahlo kuhljamo v pokriti kozici približno 20 minut; med kuhanjem jih ne odkrivamo. Po 18 minutah kuhanja naredimo preizkus. Štručko previdno vzamemo iz vode in z vilicami večkrat prebodemo, da para lahko uide. Štručko prerežemo s kuhinjsko vrvico in preverimo, ali je testo kuhano, sicer ga damo nazaj v vodo in še nekaj časa rahlo kuhljamo.

Ko so češki kruhovi cmoki dovolj kuhani, jih poberemo iz vode, dobro odcedimo in narežemo na rezine.
Nasvet
Cmoki odlično teknejo z različnimi omakami in kuhano govedino.