© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kruhovi cmoki

Cmoki, ki ne smejo manjkati pri zrezkih v omaki.

Kruhovi cmoki

Cmoki, ki ne smejo manjkati pri zrezkih v omaki.

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jelenja-pecenka-rdece-zelje-kruhovi-cmoki_558x620_acf_cropped-2

Sestavine

  • 250 g kruha od prejšnjega dne
  • sol
  • peteršilj
  • malo olja
  • 1 čebula
  • 2,5 dl mleka
  • 1 žlička masla
  • 3 jajca
  • 4 zvrhane žlice moke
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 250 g kruha od prejšnjega dne
  • sol
  • peteršilj
  • malo olja
  • 1 čebula
  • 2,5 dl mleka
  • 1 žlička masla
  • 3 jajca
  • 4 zvrhane žlice moke

Postopek

1

Na večje kocke narezan kruh pomešamo s soljo in peteršiljem. Na kančku olja rahlo prepražimo drobno nasekljano čebulo. Mleko z maslom segrejemo in z njim prelijemo maso za cmoke. Dodamo jajca in moko ter dobro pregnetemo.

2

Iz mase naredimo cmoke. Kuhamo jih v vreli osoljeni vodi približno 15 minut.

3

Pred koncem kuhanja cmokov dodamo soku od pečenja dve žlici brusnične marmelade in kislo smetano ter zmešamo s paličnim mešalnikom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.