
Kruhovi cmoki
Cmoki, ki ne smejo manjkati pri zrezkih v omaki.
Kruhovi cmoki
Cmoki, ki ne smejo manjkati pri zrezkih v omaki.

Sestavine
- 250 g kruha od prejšnjega dne
- sol
- peteršilj
- malo olja
- 1 čebula
- 2,5 dl mleka
- 1 žlička masla
- 3 jajca
- 4 zvrhane žlice moke

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 250 g kruha od prejšnjega dne
- sol
- peteršilj
- malo olja
- 1 čebula
- 2,5 dl mleka
- 1 žlička masla
- 3 jajca
- 4 zvrhane žlice moke
Postopek
Na večje kocke narezan kruh pomešamo s soljo in peteršiljem. Na kančku olja rahlo prepražimo drobno nasekljano čebulo. Mleko z maslom segrejemo in z njim prelijemo maso za cmoke. Dodamo jajca in moko ter dobro pregnetemo.
Iz mase naredimo cmoke. Kuhamo jih v vreli osoljeni vodi približno 15 minut.
Pred koncem kuhanja cmokov dodamo soku od pečenja dve žlici brusnične marmelade in kislo smetano ter zmešamo s paličnim mešalnikom.