© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Kruhovi cmoki

Cmoki, ki ne smejo manjkati pri zrezkih v omaki.

Kruhovi cmoki

Cmoki, ki ne smejo manjkati pri zrezkih v omaki.

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jelenja-pecenka-rdece-zelje-kruhovi-cmoki_558x620_acf_cropped-2

Sestavine

  • 250 g kruha od prejšnjega dne
  • sol
  • peteršilj
  • malo olja
  • 1 čebula
  • 2,5 dl mleka
  • 1 žlička masla
  • 3 jajca
  • 4 zvrhane žlice moke

Sestavine

  • 250 g kruha od prejšnjega dne
  • sol
  • peteršilj
  • malo olja
  • 1 čebula
  • 2,5 dl mleka
  • 1 žlička masla
  • 3 jajca
  • 4 zvrhane žlice moke

Postopek

1

Na večje kocke narezan kruh pomešamo s soljo in peteršiljem. Na kančku olja rahlo prepražimo drobno nasekljano čebulo. Mleko z maslom segrejemo in z njim prelijemo maso za cmoke. Dodamo jajca in moko ter dobro pregnetemo.

2

Iz mase naredimo cmoke. Kuhamo jih v vreli osoljeni vodi približno 15 minut.

3

Pred koncem kuhanja cmokov dodamo soku od pečenja dve žlici brusnične marmelade in kislo smetano ter zmešamo s paličnim mešalnikom.

Priljubljeni recepti

Piščančja stegna z medom, gorčico in spomladansko zelenjavo

Prava spomladanska piščančja pojedina

50 min
Enostavno

Palačinke s sirovim nadevom

Po veliki noči se bi brez težav navadili na krepke pozne zajtrke, mar ne?

25 min
Enostavno

Telečji oreški s šparglji in žafranovo omako

Zrezki s hrustljavo lešnikovo skorjo.

1 h 15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.