Kaj boste skuhali danes?
Čili z govedino in črnim fižolom ter avokadova solata
Preprosto in tako zelo okusno! Ob čiliju postrezite prilogo z avokadom in nežnimi listki mlade solate.
Čili z govedino in črnim fižolom ter avokadova solata
Preprosto in tako zelo okusno! Ob čiliju postrezite prilogo z avokadom in nežnimi listki mlade solate.
Sestavine
- 1 žlica semen kumina (orientalske kumine)
- 1 žlica mletega koriandra
- 2 žlici ostrega čilija v prahu
- 2 žlici sladke mlete paprike
- 500 g mlete puste govedine
- 4 stroki česna, narezani na lističe
- 400 g sesekljanega paradižnika (iz pločevinke)
- 1 goveja jušna kocka
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 3 paprike, narezane na kocke
- šopek koriandra (stebla in listi, sesekljani in ločeni)
- 2 pločevinki črnega fižola (po 400 g)
- kuhan riž za prilogo
solata
- 2 avokada
- 150 g mladih solatnih listov
- 1 rdeča čebula
- 350 g razpolovljenih češnjevih paradižnikov
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 žlice vinskega kisa
- sol
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Najboljše sladice na žličko, pripravljene v manj kot pol ure
Že tako odlične praznične sladice imamo še raje, kadar jih lahko pripravimo vnaprej in nas nam na dan druženja ne predstavljajo stresa.
Najboljši recepti za krvavice, pečenice in druge klobase
Topli in krepki obroki z domačimi klobasami so popolna ideja za hladne dni, ko si želimo obilnih kosil, ki nas napolnijo z nostalgijo.
Sestavine
- 1 žlica semen kumina (orientalske kumine)
- 1 žlica mletega koriandra
- 2 žlici ostrega čilija v prahu
- 2 žlici sladke mlete paprike
- 500 g mlete puste govedine
- 4 stroki česna, narezani na lističe
- 400 g sesekljanega paradižnika (iz pločevinke)
- 1 goveja jušna kocka
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 3 paprike, narezane na kocke
- šopek koriandra (stebla in listi, sesekljani in ločeni)
- 2 pločevinki črnega fižola (po 400 g)
- kuhan riž za prilogo
solata
- 2 avokada
- 150 g mladih solatnih listov
- 1 rdeča čebula
- 350 g razpolovljenih češnjevih paradižnikov
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 žlice vinskega kisa
- sol
Postopek
Začimbe stresemo v veliko ponev in jih rahlo popražimo. Dodamo mleto meso in česen ter mešamo in pražimo, da se meso lepo rjavo zapeče. Prilijemo nasekljane paradižnike in pločevinko vode, dodamo zdrobljeno jušno kocko in premešamo. Nato primešamo še paradižnikovo mezgo, paprike in nasekljana koriandrova stebelca.
Ponev pokrijemo in kuhamo 15 minut. Vmešamo črni fižol skupaj s sokom in kuhamo še 10 minut, da se vse lepo zmehča.
Medtem pripravimo solato. Avokado razpolovimo, odstranimo koščico in meso narežemo na kocke. Čebulo olupimo, razpolovimo in tanko narežemo. V skodelici zmešamo olje s kisom in malo soli. Avokado, solatne liste, čebulo in razpolovljene češnjeve paradižnike zmešamo in prelijemo s pripravljenim prelivom.
Čili posujemo s sesekljanimi listi koriandra in postrežemo s pripravljeno solato in kuhanim rižem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zajčki za zajtrk
Korenčkov kolač z vaniljevim nadevom
Kolač za katerega sploh ne bodo vedeli, da se notri skriva korenček
Kuhana riba in ribja juha
To ribo in juho lahko ponudite kot glavno jed ali pa kot predjed.