
Čili z govedino in črnim fižolom ter avokadova solata
Preprosto in tako zelo okusno! Ob čiliju postrezite prilogo z avokadom in nežnimi listki mlade solate.
Čili z govedino in črnim fižolom ter avokadova solata
Preprosto in tako zelo okusno! Ob čiliju postrezite prilogo z avokadom in nežnimi listki mlade solate.

Sestavine
- 1 žlica semen kumina (orientalske kumine)
- 1 žlica mletega koriandra
- 2 žlici ostrega čilija v prahu
- 2 žlici sladke mlete paprike
- 500 g mlete puste govedine
- 4 stroki česna, narezani na lističe
- 400 g sesekljanega paradižnika (iz pločevinke)
- 1 goveja jušna kocka
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 3 paprike, narezane na kocke
- šopek koriandra (stebla in listi, sesekljani in ločeni)
- 2 pločevinki črnega fižola (po 400 g)
- kuhan riž za prilogo
solata
- 2 avokada
- 150 g mladih solatnih listov
- 1 rdeča čebula
- 350 g razpolovljenih češnjevih paradižnikov
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 žlice vinskega kisa
- sol

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Viralna pita, ki navdušuje z okusom in nizkimi kalorijami
Spanakopita, znana grška pita s špinačo in feto, slovi po hrustljavosti in bogatem okusu. Za manj kalorično različico smo za vas poiskali viralni recept.
Sestavine
- 1 žlica semen kumina (orientalske kumine)
- 1 žlica mletega koriandra
- 2 žlici ostrega čilija v prahu
- 2 žlici sladke mlete paprike
- 500 g mlete puste govedine
- 4 stroki česna, narezani na lističe
- 400 g sesekljanega paradižnika (iz pločevinke)
- 1 goveja jušna kocka
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 3 paprike, narezane na kocke
- šopek koriandra (stebla in listi, sesekljani in ločeni)
- 2 pločevinki črnega fižola (po 400 g)
- kuhan riž za prilogo
solata
- 2 avokada
- 150 g mladih solatnih listov
- 1 rdeča čebula
- 350 g razpolovljenih češnjevih paradižnikov
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 žlice vinskega kisa
- sol
Postopek
Začimbe stresemo v veliko ponev in jih rahlo popražimo. Dodamo mleto meso in česen ter mešamo in pražimo, da se meso lepo rjavo zapeče. Prilijemo nasekljane paradižnike in pločevinko vode, dodamo zdrobljeno jušno kocko in premešamo. Nato primešamo še paradižnikovo mezgo, paprike in nasekljana koriandrova stebelca.
Ponev pokrijemo in kuhamo 15 minut. Vmešamo črni fižol skupaj s sokom in kuhamo še 10 minut, da se vse lepo zmehča.
Medtem pripravimo solato. Avokado razpolovimo, odstranimo koščico in meso narežemo na kocke. Čebulo olupimo, razpolovimo in tanko narežemo. V skodelici zmešamo olje s kisom in malo soli. Avokado, solatne liste, čebulo in razpolovljene češnjeve paradižnike zmešamo in prelijemo s pripravljenim prelivom.
Čili posujemo s sesekljanimi listi koriandra in postrežemo s pripravljeno solato in kuhanim rižem.