© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Topli sendviči z grojerjem, pršutom in žajbljem

Mmm, pršut in žajbelj sta klasična kombinacija, ki nikoli ne razočara.

Topli sendviči z grojerjem, pršutom in žajbljem

Mmm, pršut in žajbelj sta klasična kombinacija, ki nikoli ne razočara.

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 1 osebo
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 2 rezini kruha
  • polnozrnata gorčica
  • 50 g sira grojer
  • 2 rezini pršuta
  • 2 lističa žajblja
  • maslo

Sestavine

  • 2 rezini kruha
  • polnozrnata gorčica
  • 50 g sira grojer
  • 2 rezini pršuta
  • 2 lističa žajblja
  • maslo

Postopek

1

Obe rezini kruha namažemo z gorčico. Eno rezino obložimo z naribanim sirom in pršutom. Drugo rezino posujemo z drobno nasekljanim žajbljem in sestavimo v sendvič.

2

Sendvič po obeh straneh od zunaj namažemo z maslom in ga v vroči ponvi pečemo 2 do 3 minute na vsaki strani, pri čemer ga obrežemo z drugo ponvijo ali kozico, da se hrustljavo zapeče in se sir stopi (lahko pa uporabimo opekač za sendviče). Nato sendvič postrežemo.

Priljubljeni recepti

Pomarančna torta z belo čokolado

Kombinacija bele čokolada in pomaranče, 'kaj češ lepš'ga?'

1 h 10 min
Enostavno

Medeno pečeno korenje

1 h 15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.