Kaj boste skuhali danes?
Topli sendviči z grojerjem, pršutom in žajbljem
Mmm, pršut in žajbelj sta klasična kombinacija, ki nikoli ne razočara.
Topli sendviči z grojerjem, pršutom in žajbljem
Mmm, pršut in žajbelj sta klasična kombinacija, ki nikoli ne razočara.
Sestavine
- 2 rezini kruha
- polnozrnata gorčica
- 50 g sira grojer
- 2 rezini pršuta
- 2 lističa žajblja
- maslo
Recept za medene hruške z oreščki
Tako zelo preprosta sladica, pa tako zelo okusna. V jesenskih dneh se nam bo še kako prilegla. Količine v receptu prilagodite številu jedcev.
Kam z ostanki račke, zelja in mlincev? 5 receptov za po martinovanju
Prvi martinov vikend je za nami, v hladilniku pa čakajo lično zapakirani ostanki martinove pojedine. Vdahnite jim novo življenje z našimi predlogi.
Hiter jabolčni kolač, ko presenetijo obiski
Dišeč, sočen in pripravljen v hipu – ta jabolčni kolač je popolna rešitev, kadar gostje potrkajo brez najave.
Sestavine
- 2 rezini kruha
- polnozrnata gorčica
- 50 g sira grojer
- 2 rezini pršuta
- 2 lističa žajblja
- maslo
Postopek
Obe rezini kruha namažemo z gorčico. Eno rezino obložimo z naribanim sirom in pršutom. Drugo rezino posujemo z drobno nasekljanim žajbljem in sestavimo v sendvič.
Sendvič po obeh straneh od zunaj namažemo z maslom in ga v vroči ponvi pečemo 2 do 3 minute na vsaki strani, pri čemer ga obrežemo z drugo ponvijo ali kozico, da se hrustljavo zapeče in se sir stopi (lahko pa uporabimo opekač za sendviče). Nato sendvič postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Bučkina solata z meto
Pomarančna torta z belo čokolado
Kombinacija bele čokolada in pomaranče, 'kaj češ lepš'ga?'