© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Topli sendviči z grojerjem, pršutom in žajbljem

Mmm, pršut in žajbelj sta klasična kombinacija, ki nikoli ne razočara.

Topli sendviči z grojerjem, pršutom in žajbljem

Mmm, pršut in žajbelj sta klasična kombinacija, ki nikoli ne razočara.

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 1 osebo
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 2 rezini kruha
  • polnozrnata gorčica
  • 50 g sira grojer
  • 2 rezini pršuta
  • 2 lističa žajblja
  • maslo

Sestavine

  • 2 rezini kruha
  • polnozrnata gorčica
  • 50 g sira grojer
  • 2 rezini pršuta
  • 2 lističa žajblja
  • maslo

Postopek

1

Obe rezini kruha namažemo z gorčico. Eno rezino obložimo z naribanim sirom in pršutom. Drugo rezino posujemo z drobno nasekljanim žajbljem in sestavimo v sendvič.

2

Sendvič po obeh straneh od zunaj namažemo z maslom in ga v vroči ponvi pečemo 2 do 3 minute na vsaki strani, pri čemer ga obrežemo z drugo ponvijo ali kozico, da se hrustljavo zapeče in se sir stopi (lahko pa uporabimo opekač za sendviče). Nato sendvič postrežemo.

Priljubljeni recepti

Malinova torta z rožno vodo

Slaščica za vrtne zabave in druga praznovanja

1 h
Enostavno

Hrustljavo pečen brancin s holandsko omako z grenivko

Grenivka lepo preseka masleno razkošje klasične holandske omake

35 min
Srednje zahtevno

Pica s pestom, jajčevci in kozjim sirom

Spečemo jo v pečici ali na žaru

25 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.