© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Ribji fileji s pestovo skorjico

Ribji fileji s pestovo skorjico

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Make it tonight MIT p19-35Pesto and olive-crusted fish

Sestavine

  • 2 žlici bazilikinega pesta
  • drobno naribana lupina 1 limone
  • 10 zelenih oliv brez koščic
  • 85 g svežih krušnih drobtin
  • 4 fileji bele ribe (npr. trska ali oslič)
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 2 žlici bazilikinega pesta
  • drobno naribana lupina 1 limone
  • 10 zelenih oliv brez koščic
  • 85 g svežih krušnih drobtin
  • 4 fileji bele ribe (npr. trska ali oslič)

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. V skledici zmešamo pesto, limonovo lupino in grobo nasekljane olive. Krušne drobtine pripravimo tako, da en dan star kruh zdrobimo v sekljalniku. Dodamo jih k pestu in spet dobro premešamo.

2

Na pekač, obložen s papirjem za peko, položimo ribje fileje s kožno stranjo navzdol. Po površini jih obložimo s pestovo mešanico. Pečemo 10 do 12 minut, da se riba speče in dobi hrustljavo zlato rjavo pestovo skorjico.

Nasvet

S tako narejeno pestovo skorjico lahko premažemo tudi piščančje prsi ali jagnječje kotlete. Skorjico lahko naredimo tudi bolj pisano, tako da namesto zelenega vzamemo rdeči pesto in ga sesekljamo skupaj s 3 posušenimi paradižniki in žlico pinjol. Mešanico zmešamo z 85 g krušnih drobtin in sledimo zgornjemu receptu. Rdeči pesto izvira iz Sicilije in je pripravljen s paradižnikom ter manj bazilike, kot jo je v zelenem pestu.

Priljubljeni recepti

Kolač s suhim sadjem

Kakor nalašč za čajanko

1 h 15 min
Enostavno

Umazani martini

Hm, le kako je ta koktajl umazan?

5 min
Enostavno

Jagodni kolač s cimetom

1 h 30 min
Enostavno

Ohrovtova juha s kruhovimi kockami

Ohrovt je odličen za zelenjavno juho.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.