Kaj boste skuhali danes?
Ribji fileji s pestovo skorjico
Ribji fileji s pestovo skorjico
Sestavine
- 2 žlici bazilikinega pesta
- drobno naribana lupina 1 limone
- 10 zelenih oliv brez koščic
- 85 g svežih krušnih drobtin
- 4 fileji bele ribe (npr. trska ali oslič)
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 2 žlici bazilikinega pesta
- drobno naribana lupina 1 limone
- 10 zelenih oliv brez koščic
- 85 g svežih krušnih drobtin
- 4 fileji bele ribe (npr. trska ali oslič)
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V skledici zmešamo pesto, limonovo lupino in grobo nasekljane olive. Krušne drobtine pripravimo tako, da en dan star kruh zdrobimo v sekljalniku. Dodamo jih k pestu in spet dobro premešamo.
Na pekač, obložen s papirjem za peko, položimo ribje fileje s kožno stranjo navzdol. Po površini jih obložimo s pestovo mešanico. Pečemo 10 do 12 minut, da se riba speče in dobi hrustljavo zlato rjavo pestovo skorjico.
Nasvet
S tako narejeno pestovo skorjico lahko premažemo tudi piščančje prsi ali jagnječje kotlete. Skorjico lahko naredimo tudi bolj pisano, tako da namesto zelenega vzamemo rdeči pesto in ga sesekljamo skupaj s 3 posušenimi paradižniki in žlico pinjol. Mešanico zmešamo z 85 g krušnih drobtin in sledimo zgornjemu receptu. Rdeči pesto izvira iz Sicilije in je pripravljen s paradižnikom ter manj bazilike, kot jo je v zelenem pestu.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Rezanci z limonovo omako
Malce nenavadna, a res fina omaka, kot nekakšna brezmesna limonasta karbonara.
Karpačo iz dimljenega lososa
Bogata zeljnata solata s kandiranimi oreški
Vražje ribice z majonezo s pečenim česnom
Vam dišijo sardele? Tu je recept za ocvrte, ki jih postrežete z nadgrajeno majonezo.