
Mesne kroglice s krompirjevim pirejem s pestom
Čufti s pirejem vedno zmagajo!
Mesne kroglice s krompirjevim pirejem s pestom
Čufti s pirejem vedno zmagajo!

Sestavine
- 400 g puste mlete govedine
- manjši šopek bazilike
- 1 žlica worcestrske omake
- 1 žlička oljčnega olja
- 350 g pasiranega paradižnika (passata)
- 2 žlici sesekljane čebule
- 2 sesekljana stroka česna
- 1 kg krompirja
- 1,5 dl mleka
- 2 žlici svežega pesta iz bazilike
- sol
- poper

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 400 g puste mlete govedine
- manjši šopek bazilike
- 1 žlica worcestrske omake
- 1 žlička oljčnega olja
- 350 g pasiranega paradižnika (passata)
- 2 žlici sesekljane čebule
- 2 sesekljana stroka česna
- 1 kg krompirja
- 1,5 dl mleka
- 2 žlici svežega pesta iz bazilike
- sol
- poper
Postopek
Baziliko operemo in skoraj vso nasekljamo; nekaj celih listov prihranimo za okras. Govedino zmešamo s polovico sesekljane bazilike in worcestrsko omako, solimo in popramo. Z rokami iz mase oblikujemo 16 kroglic.
V ponvi z neoprijemljivim dnom segrejemo olje in na njem ob pogostem obračanju spečemo kroglice. Pečemo jih približno 5 minut, da porjavijo z vseh strani. Vzamemo jih iz ponve in vanjo damo čebulo, jo pražimo 5 minut, nato dodamo še česen, pasiran paradižnik in preostalo baziliko. Zavremo, v omako vstavimo kroglice in nežno kuhljamo 10 minut, da se kroglice do konca skuhajo.
Medtem olupimo krompir, ga narežemo na manjše kose in skuhamo v osoljeni vodi. Kuhanega dobro odcedimo, ga damo nazaj v lonec in med segrevanjem na nizkem ognju zmečkamo (med segrevanjem bo morebitna preostala voda izparela, pire bo tako še rahlejši). Vmešamo še mleko in pesto ter po želji še malo solimo. Pire razdelimo na 4 krožnike, priložimo mesne kroglice z omako, okrasimo z lističi bazilike in postrežemo.