Kaj boste skuhali danes?
Mesne kroglice s krompirjevim pirejem s pestom
Čufti s pirejem vedno zmagajo!
Mesne kroglice s krompirjevim pirejem s pestom
Čufti s pirejem vedno zmagajo!
Sestavine
- 400 g puste mlete govedine
- manjši šopek bazilike
- 1 žlica worcestrske omake
- 1 žlička oljčnega olja
- 350 g pasiranega paradižnika (passata)
- 2 žlici sesekljane čebule
- 2 sesekljana stroka česna
- 1 kg krompirja
- 1,5 dl mleka
- 2 žlici svežega pesta iz bazilike
- sol
- poper
Žganci, kot so jih delali nekoč
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Pripravite prekmursko gibanico po pravem domačem receptu
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Sestavine
- 400 g puste mlete govedine
- manjši šopek bazilike
- 1 žlica worcestrske omake
- 1 žlička oljčnega olja
- 350 g pasiranega paradižnika (passata)
- 2 žlici sesekljane čebule
- 2 sesekljana stroka česna
- 1 kg krompirja
- 1,5 dl mleka
- 2 žlici svežega pesta iz bazilike
- sol
- poper
Postopek
Baziliko operemo in skoraj vso nasekljamo; nekaj celih listov prihranimo za okras. Govedino zmešamo s polovico sesekljane bazilike in worcestrsko omako, solimo in popramo. Z rokami iz mase oblikujemo 16 kroglic.
V ponvi z neoprijemljivim dnom segrejemo olje in na njem ob pogostem obračanju spečemo kroglice. Pečemo jih približno 5 minut, da porjavijo z vseh strani. Vzamemo jih iz ponve in vanjo damo čebulo, jo pražimo 5 minut, nato dodamo še česen, pasiran paradižnik in preostalo baziliko. Zavremo, v omako vstavimo kroglice in nežno kuhljamo 10 minut, da se kroglice do konca skuhajo.
Medtem olupimo krompir, ga narežemo na manjše kose in skuhamo v osoljeni vodi. Kuhanega dobro odcedimo, ga damo nazaj v lonec in med segrevanjem na nizkem ognju zmečkamo (med segrevanjem bo morebitna preostala voda izparela, pire bo tako še rahlejši). Vmešamo še mleko in pesto ter po želji še malo solimo. Pire razdelimo na 4 krožnike, priložimo mesne kroglice z omako, okrasimo z lističi bazilike in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pita s šampinjoni in mlado špinačo
Vegetarijanska klasika, ki bo navdušila vse!
Svedrčki z jajčevci, pinjolami in rozinami po sicilijansko
Sicilijanci obožujejo jajčevce na vse načine. Poskusite jih v tej slastni pašti!
Piščančji zvitki s korenjem in avokadom
Hitra in hranljiva malica, tudi za na izlet
Hrustljave ribje pogačice
Odlična večerja za otroke ali prigrizek ob večernem druženju s prijatelji