© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Velikonočni piškoti

Iz rubrike Otroci kuhamo

Velikonočni piškoti

Iz rubrike Otroci kuhamo

Čas priprave 35 min + počivanje testa
Zahtevnost Enostavno
Količina 20 piškotov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
velikonocni piskoti A

Sestavine

  • 150 g masla
  • 80 g sladke smetane
  • 300 g moke
  • ½ zavitka vaniljevega sladkorja
  • drobno naribana limonova lupinica

glazura

  • 2 beljaka
  • 300 g sladkorja v prahu
  • nekaj kapljic limonovega soka
  • modelčki za piškote
  • papir za peko
  • jedilne barve za okrasitev
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 150 g masla
  • 80 g sladke smetane
  • 300 g moke
  • ½ zavitka vaniljevega sladkorja
  • drobno naribana limonova lupinica

glazura

  • 2 beljaka
  • 300 g sladkorja v prahu
  • nekaj kapljic limonovega soka
  • modelčki za piškote
  • papir za peko
  • jedilne barve za okrasitev

Postopek

1

Maslo, sladko smetano, moko, vaniljev sladkor in limonovo lupinico zgneti v testo (lahko si pomagaš tudi z mešalnikom). Testo naj počiva pol ure.

velikonocni piskoti 1
2

Kuhinjski pult malo pomokaj in na njem z valjarjem razvaljaj testo na 3 mm debelo. Iz testa z modeli izreži piškote različnih oblik.

velikonocni piskoti 2
3

Pekač obloži s papirjem za peko in nanj polagaj izrezane piškote. Če piškote s prsti težko dvigneš, si lahko pomagaš z lopatico. Pečico segrej na 185 °C in v njej peci piškote 8 minut.

velikonocni piskoti 3
4

Ko so piškoti pečeni, prosi odraslega, naj jih vzame iz pečice. Piškoti naj se na pekaču ohladijo, potem pa jih premaži z mešanico stepenega beljaka, sladkorja in limone. Ko se posušijo, jih še poriši s pisanimi jedilnimi barvami.

velikonocni piskoti 4

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.