© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Goveji lonec z zelenjavo

Preprosta priprava in še lažje pomivanje! Enolončnico za deževne dni smo »podprli« s tabaskom.

Goveji lonec z zelenjavo

Preprosta priprava in še lažje pomivanje! Enolončnico za deževne dni smo »podprli« s tabaskom.

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
goveji-lonec-z-zelenjavo-1_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 750 g mlete puste govedine
  • malo olja
  • 1 goveja jušna kocka
  • 2 veliki čebuli
  • 450 g korenja
  • 600 g krompirja
  • 800 g kuhanega belega fižola
  • worcestrska omaka ali tabasko
  • sol
  • poper
  • večji šop peteršilja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 750 g mlete puste govedine
  • malo olja
  • 1 goveja jušna kocka
  • 2 veliki čebuli
  • 450 g korenja
  • 600 g krompirja
  • 800 g kuhanega belega fižola
  • worcestrska omaka ali tabasko
  • sol
  • poper
  • večji šop peteršilja

Postopek

1

Čebuli olupimo in grobo narežemo. Prav tako olupimo krompir in ga narežemo na večje kose. Korenje olupimo in ga narežemo na tanke kolobarje. Peteršilj operemo in grobo nasekljamo. V veliki ponvi segrejemo malo olja in na srednji temperaturi prepražimo govedino, da porjavi. Večkrat premešamo. Nato mesu dodamo govejo kocko ter dobro premešamo.

2

Dodamo čebulo in krompir, zmešamo z mesom in zalijemo z dovolj vrele vode (približno 1,3 l), da je vse pokrito s tekočino. Jed zavremo, nato pa ogenj zmanjšamo ter solimo in popramo. Čez 10 minut dodamo korenje, vse dobro premešamo in še 20 minut kuhljamo, da se zelenjava zmehča.

3

Vmešamo fižol, po okusu dodamo worcestrsko omako ali tabasko, vse skupaj dobro premešamo in še malo pokuhamo. Posujemo s peteršiljem in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.