Kaj boste skuhali danes?
»Chili con carne« v bučnih polovicah
"Chili con carne" malo drugače
»Chili con carne« v bučnih polovicah
"Chili con carne" malo drugače
Sestavine
- 2 manjši masleni buči
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 sesekljana rdeča čebula
- 2 rdeča čilija
- 2 žlički mlete kumine
- 250 g puste mlete govedine
- 2 žlici pretlačenega paradižnika
- 250 g kuhanega rdečega fižola (ali pločevinka 400 g)
- 2 žlici sesekljanih koriandrovih listov
- 50 g špinačnih listov
- sol
- poper
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Najboljše sladice na žličko, pripravljene v manj kot pol ure
Že tako odlične praznične sladice imamo še raje, kadar jih lahko pripravimo vnaprej in nas nam na dan druženja ne predstavljajo stresa.
Najboljši recepti za krvavice, pečenice in druge klobase
Topli in krepki obroki z domačimi klobasami so popolna ideja za hladne dni, ko si želimo obilnih kosil, ki nas napolnijo z nostalgijo.
Sestavine
- 2 manjši masleni buči
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 sesekljana rdeča čebula
- 2 rdeča čilija
- 2 žlički mlete kumine
- 250 g puste mlete govedine
- 2 žlici pretlačenega paradižnika
- 250 g kuhanega rdečega fižola (ali pločevinka 400 g)
- 2 žlici sesekljanih koriandrovih listov
- 50 g špinačnih listov
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Buči razpolovimo, jima odstranimo semena in vsako polovico premažemo z malo olja. Nato polovice položimo na pekač in jih pečemo 45 minut, da se zmehčajo. Čili očistimo semen in ga drobno nasekljamo. Fižol iz pločevinke odcedimo in splaknemo.
V veliki ponvi segrejemo preostalo olje in na njem nekaj minut pražimo čebulo, da oveni. Primešamo čili in kumino ter pražimo še kakšno minuto. Dodamo meso in pražimo še 3 do 4 minute, da porjavi. Primešamo paradižnik in fižol z malo vode ter začinimo s soljo in poprom. Vse skupaj pregrejemo in shranimo na toplem.
Pečene bučne polovice izdolbemo, da naredimo luknjo za nadev. Bučno meso sesekljamo in ga s polovico koriandra vmešamo v nadev, ki ga razdelimo v bučne polovice in posujemo s preostalim koriandrom. Jed damo na krožnike in postrežemo z listi špinače, ki jih prelijemo z malo oljčnega olja solimo.
Nasvet
Mesni nadev s fižolom lahko tudi zamrznemo. Kuhanega ohladimo, damo v posodico in hranimo v zamrzovalniku največ en mesec. Pred uporabo ga odmrznemo, zmešamo z bučnim mesom in segrejemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zajčki za zajtrk
Korenčkov kolač z vaniljevim nadevom
Kolač za katerega sploh ne bodo vedeli, da se notri skriva korenček
Kuhana riba in ribja juha
To ribo in juho lahko ponudite kot glavno jed ali pa kot predjed.