
Kaj boste skuhali danes?
Hrustljavo pečena riba s pestom iz oreškov makadamija
Riba pripravljena kot bi mignil.
Hrustljavo pečena riba s pestom iz oreškov makadamija
Riba pripravljena kot bi mignil.

Sestavine
- 4 fileji bele ribe s kožo
- kanček olja za peko
- 150 g mešanih solatnih listov
- 1 solatna kumara
- 2 žlički solatnega preliva
- sol
- poper
pesto
- 130 g rukole
- 30 g oreškov makadamija
- 1 strok česna
- 1 žlica limonovega soka (ali manj, po okusu)
- 2 žlički ekstra deviškega oljčnega olja

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 4 fileji bele ribe s kožo
- kanček olja za peko
- 150 g mešanih solatnih listov
- 1 solatna kumara
- 2 žlički solatnega preliva
- sol
- poper
pesto
- 130 g rukole
- 30 g oreškov makadamija
- 1 strok česna
- 1 žlica limonovega soka (ali manj, po okusu)
- 2 žlički ekstra deviškega oljčnega olja
Postopek
Rukolo grobo narežemo, oreščke grobo nasekljamo, česen olupimo in stremo. V kuhinjski strojček damo vse sestavine za pesto, solimo, popramo in vse grobo sesekljamo.
Ribje fileje solimo. Ponev z neoprijemljivim dnom segrejemo, rahlo naoljimo in vanjo položimo ribje fileje s kožno stranjo navzdol. Na srednje vročem ognju jih pečemo 2 minuti, nato jih obrnemo in na drugi strani pečemo še 3 minute, da se popolnoma spečejo in lepo obarvajo. Preložimo jih na pladenj, pokrijemo in shranimo na toplem.
Kumaro vzdolžno razpolovimo in diagonalno narežemo na tanke rezine. Oprano in posušeno solato ter kumaro razporedimo na krožnike in pokapljamo s poljubno polivko. Na solato položimo ribje fileje in jih obložimo z žličko pesta iz oreškov makadamija.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Mehka temna čokoladna torta
Limonovo-pomarančna pita
Šarenka z luštrekom, grahovim pirejem in hrustljavimi mladimi čebulicami
Počasi dušeno svinjsko pleče z jabolčnikom in pastinakom
Svinjsko pleče, ki se bo počasi kuhljalo v loncu, se bo kar samo stopilo v ustih.