
Hrustljavo pečena riba s pestom iz oreškov makadamija
Riba pripravljena kot bi mignil.
Hrustljavo pečena riba s pestom iz oreškov makadamija
Riba pripravljena kot bi mignil.

Sestavine
- 4 fileji bele ribe s kožo
- kanček olja za peko
- 150 g mešanih solatnih listov
- 1 solatna kumara
- 2 žlički solatnega preliva
- sol
- poper
pesto
- 130 g rukole
- 30 g oreškov makadamija
- 1 strok česna
- 1 žlica limonovega soka (ali manj, po okusu)
- 2 žlički ekstra deviškega oljčnega olja

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 4 fileji bele ribe s kožo
- kanček olja za peko
- 150 g mešanih solatnih listov
- 1 solatna kumara
- 2 žlički solatnega preliva
- sol
- poper
pesto
- 130 g rukole
- 30 g oreškov makadamija
- 1 strok česna
- 1 žlica limonovega soka (ali manj, po okusu)
- 2 žlički ekstra deviškega oljčnega olja
Postopek
Rukolo grobo narežemo, oreščke grobo nasekljamo, česen olupimo in stremo. V kuhinjski strojček damo vse sestavine za pesto, solimo, popramo in vse grobo sesekljamo.
Ribje fileje solimo. Ponev z neoprijemljivim dnom segrejemo, rahlo naoljimo in vanjo položimo ribje fileje s kožno stranjo navzdol. Na srednje vročem ognju jih pečemo 2 minuti, nato jih obrnemo in na drugi strani pečemo še 3 minute, da se popolnoma spečejo in lepo obarvajo. Preložimo jih na pladenj, pokrijemo in shranimo na toplem.
Kumaro vzdolžno razpolovimo in diagonalno narežemo na tanke rezine. Oprano in posušeno solato ter kumaro razporedimo na krožnike in pokapljamo s poljubno polivko. Na solato položimo ribje fileje in jih obložimo z žličko pesta iz oreškov makadamija.