Kaj boste skuhali danes?
Hrustljavo pečena riba s pestom iz oreškov makadamija
Riba pripravljena kot bi mignil.
Hrustljavo pečena riba s pestom iz oreškov makadamija
Riba pripravljena kot bi mignil.
Sestavine
- 4 fileji bele ribe s kožo
- kanček olja za peko
- 150 g mešanih solatnih listov
- 1 solatna kumara
- 2 žlički solatnega preliva
- sol
- poper
pesto
- 130 g rukole
- 30 g oreškov makadamija
- 1 strok česna
- 1 žlica limonovega soka (ali manj, po okusu)
- 2 žlički ekstra deviškega oljčnega olja
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 4 fileji bele ribe s kožo
- kanček olja za peko
- 150 g mešanih solatnih listov
- 1 solatna kumara
- 2 žlički solatnega preliva
- sol
- poper
pesto
- 130 g rukole
- 30 g oreškov makadamija
- 1 strok česna
- 1 žlica limonovega soka (ali manj, po okusu)
- 2 žlički ekstra deviškega oljčnega olja
Postopek
Rukolo grobo narežemo, oreščke grobo nasekljamo, česen olupimo in stremo. V kuhinjski strojček damo vse sestavine za pesto, solimo, popramo in vse grobo sesekljamo.
Ribje fileje solimo. Ponev z neoprijemljivim dnom segrejemo, rahlo naoljimo in vanjo položimo ribje fileje s kožno stranjo navzdol. Na srednje vročem ognju jih pečemo 2 minuti, nato jih obrnemo in na drugi strani pečemo še 3 minute, da se popolnoma spečejo in lepo obarvajo. Preložimo jih na pladenj, pokrijemo in shranimo na toplem.
Kumaro vzdolžno razpolovimo in diagonalno narežemo na tanke rezine. Oprano in posušeno solato ter kumaro razporedimo na krožnike in pokapljamo s poljubno polivko. Na solato položimo ribje fileje in jih obložimo z žličko pesta iz oreškov makadamija.