Kosilo v pol ure: 7 hitrih idej za vsak dan
Ko nas priganja ura in se nam zdi, da bomo srečali še same sebe, je še bolj pomembno, da si privoščimo toplo kosilo. Tukaj je naših 7 idej za kosilo, pripravljeno v pol ure.

Za kosila, ki res ne bodo vzela preveč časa, smo izbrali raznolike predloge – od lahkotnih in igrivih, ki se še nagibajo k poletju, do krepkejših za prve hladne dni, ko nam zapaše nekaj toplega.
Od testenin, ki so brez dvoma najboljša rešitev v naglici, do preprostih receptov s piščancem in puranom, celo trsko za dodatno mero zdravja smo vključili. Vsak krožnik prinaša kaj novega, da bo teden tudi kulinarično pester.
Vse jedi pa so izbrane za to, da bi vam ostalo kaj časa za užitek in počitek.
Preprosta japonska juha z rezanci
Čudovit preplet okusov z azijskim pridihom. Mehko kuhano jajce naredi obrok bolj nasiten, sojina omaka, kari in čilijevi kosmiči pa poskrbijo za dodatno globino. Hitro, toplo in tolažilno – odlična izbira, ko si zaželimo lahkoten in nasiten obrok.
Trska z olivami in hrustljavo panceto
Fileji trske z omako iz sušenega paradižnika, oliv in paradižnikove polpe poskrbijo za sredozemski pridih našega kosila. Hrustljava panceta pa je le še pika na i. Preprosta, a hkrati malce posebna jed, pripravljena v 20 minutah.
Trska iz enega pekača bo odlična za hitro kosilo ali večerjo
Trska z olivami in hrustljavo panceto

Pikantni piščančji fileji s solato iz čičerke
Za malce ognja bo poskrbela harisa, čičerka, češnjevci in limonov sok pa bodo jedi dodali svežino in lahkotnost. Pravi dokaz, da zdrav obrok ni nujno dolgočasen.
Zapečeni njoki z bučkami in maskarponejem
Ta obrok ni med najbolj zdravimi, a v življenju je pomembno ravnovesje. Njoki z bučko in kremastim maskarponejem zagotavljajo ugodje, ob katerem bi lahko kar zapredli.

Puranji zrezek z grahovim pirejem
Hitro pečen puran je dobro poznan vsem, ki s pripravo kosila ne želimo izgubljati veliko časa, a tokrat ga povzdigne sladkast grahov pire. Jed je nasitna, a ne pretežka, kar je še posebno dobrodošlo ob dnevih, ko imamo veliko obveznosti.
Testenine z omako iz pečenih paprik
Čebulo in rdečo papriko popečemo v pečici, nato pa zmiksamo v kremno omako za testenine, ki smo jih skuhali, medtem ko se je zelenjava pekla. Morda nam bo priprava vzela čisto malo več kot pol ure, a rezultat bo tega nedvomno vreden.
E-novice · Kulinarika
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se