
Testenine z omako iz pečenih paprik
Testenine z omako iz pečenih paprik

Sestavine
- 400 g testenin
- 3 rdeče paprike
- 2 rdeči čebuli
- ½ žličke suhega timijana
- 500 g pasiranega paradižnika (passata)
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- poper

Avokado lahko zamrznete - preverite kako
Če ga boste pravilno shranili, si lahko že danes zagotovite svojo osebno »zeleno rezervo« za vse tiste trenutke, ko v trgovini spet ne bo zrelega avokada.

Božanski kolač s pistacijo, belo čokolado in malinami
Tiktoku in Instagramu okusnih receptov, ki jih lahko pripravimo sami doma povsem zlahka, preprosto nikoli ne zmanjka. Ta teden smo zasledili ta sočen kolač, ki nas je očaral.

Poletne pridelke zamrznite za celoletno uživanje vitaminov
Zamrzovanje ni vedno tako preprosto, da hrano samo zložite v vrečko in jo postavite v zamrzovalnik.
Sestavine
- 400 g testenin
- 3 rdeče paprike
- 2 rdeči čebuli
- ½ žličke suhega timijana
- 500 g pasiranega paradižnika (passata)
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Čebulo olupimo in jo razrežemo na večje kose. Paprike operemo, odstranimo semena in tudi njih narežemo na večje kose. Kose čebule in paprike na pekaču pomešamo z oljčnim oljem in timijanom ter pečemo v pečici 30 minut, da se zmehčajo in nekoliko potemnijo.
Medtem v velikem loncu zavremo vodo, jo solimo in v njej skuhamo testenine. Pečeno čebulo in papriko malo ohladimo in grobo zmiksamo v kuhinjskem strojčku. Dodamo pasiran paradižnik in začinimo s soljo in poprom. Kuhane testenine odcedimo, jih vrnemo v lonec, v katerem so se kuhale, in prelijemo s pripravljeno omako. Premešamo, še malo pogrejemo in postrežemo.
Nasvet
Omako iz pečenih paprik lahko postrežemo tudi kot prilogo k piščancu.