© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Zapečeni njoki z bučkami in maskarponejem

Zapečeni njoki z bučkami in maskarponejem

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
gnocchi with courgette mascarpone and spring onions

Sestavine

  • 300 g svežih njokov
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 rdeč čili
  • 1 srednje velika bučka
  • 4 nasekljane mlade čebulice
  • lupina 1 limone
  • 2 zvrhani žlici maskarponeja
  • 50 g naribanega parmezana
  • sol
  • poper
  • mešana solata, ko postrežemo

Sestavine

  • 300 g svežih njokov
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 rdeč čili
  • 1 srednje velika bučka
  • 4 nasekljane mlade čebulice
  • lupina 1 limone
  • 2 zvrhani žlici maskarponeja
  • 50 g naribanega parmezana
  • sol
  • poper
  • mešana solata, ko postrežemo

Postopek

1

Njoke skuhamo po navodilih z embalaže. Odcedimo jih, zajemalko vode prihranimo, njoke pa shranimo na toplem. Čilijem odstranimo semena in jih narežemo na rezinice. Bučko operemo in jo z mandolino ali lupilnikom za zelenjavo narežemo na tanke rezine.

2

V ponvi segrejemo olje. Na njem 3 minute pražimo čili in bučke, da se zmehčajo. Dodamo mlado čebulo, limonovo lupino, maskarpone, pol parmezana in vodo, ki je ostala od kuhanja njokov. Segrevamo, da se maskarpone razpusti, nato pa dodamo njoke in vse skupaj segrejemo.

3

Začinimo s soljo in poprom, razdelimo v dve nepregorni posodi in posujemo s preostalim parmezanom. Damo v pečico pod žar za 2 do 3 minute, da omaka zabrbota. Postrežemo z mešano solato.

Priljubljeni recepti

Testenine z zelenjavno omako

Paradižnikovo omako, v kateri se skriva še druga zelenjava, lahko tudi zamrznemo.

1 h
Enostavno

Ribezovi krofki

40 min
Enostavno

Lososova rižota z limono

Limona izvrstno dopolnjuje lososa.

25 min
Enostavno

Rezanci udon z rakci

Hitro pripravljeni rezanci z rakci bodo odlični za malico, kosilo ali večerjo

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.