
Kaj boste skuhali danes?
Pikantni piščančji fileji s solato iz čičerke
Lahko in slastno
Pikantni piščančji fileji s solato iz čičerke
Lahko in slastno

Sestavine
- 250 g češnjevega paradižnika
- ½ drobno nasekljane majhne rdeče čebule
- 400 g kuhane čičerke (iz pločevinke)
- 2 žlici grobo nasekljanega peteršilja
- sok 1 limone
- 4 tanki fileji piščančjih prsi
- 1 žlica harise
- sol
- poper
- lahki jogurt in polnozrnati kruh za prilogo

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 250 g češnjevega paradižnika
- ½ drobno nasekljane majhne rdeče čebule
- 400 g kuhane čičerke (iz pločevinke)
- 2 žlici grobo nasekljanega peteršilja
- sok 1 limone
- 4 tanki fileji piščančjih prsi
- 1 žlica harise
- sol
- poper
- lahki jogurt in polnozrnati kruh za prilogo
Postopek
Češnjev paradižnik razpolovimo in ga zmešamo s čebulo in čičerko. Dodamo peteršilj in limonov sok ter začinimo s soljo in poprom.
Piščančje fileje premažemo s hariso in jih na segreti plošči za žar ali rebrasti ponvi pečemo 3 do 4 minute na vsaki strani, da se lepo obarvajo in tudi v notranjosti spečejo.
Solato razdelimo na dva krožnika in jo obložimo s pikantnimi piščančjimi fileji. Postrežemo z žlico jogurta in polnozrnatim kruhom.
Nasvet
Hariso lahko uporabimo tudi z lososom. Pečico segrejemo na 220 °C. Žlico harise zmešamo s 4 žlicami svežih krušnih drobtin in s to maso obložimo 2 lososova fileja. Maso rahlo potlačimo in fileja postavimo za 10 do 12 minut v pečico, da se losos speče in skorja zlato obarva. Postrežemo s čičerkino solato in krhlji limone.
Priljubljeni recepti
Jabolčna pita s sneženimi kapicami
Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira
Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti