Kaj boste skuhali danes?
Pikantni piščančji fileji s solato iz čičerke
Lahko in slastno
Pikantni piščančji fileji s solato iz čičerke
Lahko in slastno
Sestavine
- 250 g češnjevega paradižnika
- ½ drobno nasekljane majhne rdeče čebule
- 400 g kuhane čičerke (iz pločevinke)
- 2 žlici grobo nasekljanega peteršilja
- sok 1 limone
- 4 tanki fileji piščančjih prsi
- 1 žlica harise
- sol
- poper
- lahki jogurt in polnozrnati kruh za prilogo
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Sestavine
- 250 g češnjevega paradižnika
- ½ drobno nasekljane majhne rdeče čebule
- 400 g kuhane čičerke (iz pločevinke)
- 2 žlici grobo nasekljanega peteršilja
- sok 1 limone
- 4 tanki fileji piščančjih prsi
- 1 žlica harise
- sol
- poper
- lahki jogurt in polnozrnati kruh za prilogo
Postopek
Češnjev paradižnik razpolovimo in ga zmešamo s čebulo in čičerko. Dodamo peteršilj in limonov sok ter začinimo s soljo in poprom.
Piščančje fileje premažemo s hariso in jih na segreti plošči za žar ali rebrasti ponvi pečemo 3 do 4 minute na vsaki strani, da se lepo obarvajo in tudi v notranjosti spečejo.
Solato razdelimo na dva krožnika in jo obložimo s pikantnimi piščančjimi fileji. Postrežemo z žlico jogurta in polnozrnatim kruhom.
Nasvet
Hariso lahko uporabimo tudi z lososom. Pečico segrejemo na 220 °C. Žlico harise zmešamo s 4 žlicami svežih krušnih drobtin in s to maso obložimo 2 lososova fileja. Maso rahlo potlačimo in fileja postavimo za 10 do 12 minut v pečico, da se losos speče in skorja zlato obarva. Postrežemo s čičerkino solato in krhlji limone.
Priljubljeni recepti
Solata s pečeno zelenjavo in kuskusom
Trska s paradižnikom in baziliko
Solata s hruško, datlji in orehi ter prelivom iz sira z modro plesnijo
Prvovrstna ideja za predjed ali solato za božični meni.