© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pikantni piščančji fileji s solato iz čičerke

Lahko in slastno

Pikantni piščančji fileji s solato iz čičerke

Lahko in slastno

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
everydaymake it tonightharissa chicken with chickpea salad

Sestavine

  • 250 g češnjevega paradižnika
  • ½ drobno nasekljane majhne rdeče čebule
  • 400 g kuhane čičerke (iz pločevinke)
  • 2 žlici grobo nasekljanega peteršilja
  • sok 1 limone
  • 4 tanki fileji piščančjih prsi
  • 1 žlica harise
  • sol
  • poper
  • lahki jogurt in polnozrnati kruh za prilogo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 250 g češnjevega paradižnika
  • ½ drobno nasekljane majhne rdeče čebule
  • 400 g kuhane čičerke (iz pločevinke)
  • 2 žlici grobo nasekljanega peteršilja
  • sok 1 limone
  • 4 tanki fileji piščančjih prsi
  • 1 žlica harise
  • sol
  • poper
  • lahki jogurt in polnozrnati kruh za prilogo

Postopek

1

Češnjev paradižnik razpolovimo in ga zmešamo s čebulo in čičerko. Dodamo peteršilj in limonov sok ter začinimo s soljo in poprom.

2

Piščančje fileje premažemo s hariso in jih na segreti plošči za žar ali rebrasti ponvi pečemo 3 do 4 minute na vsaki strani, da se lepo obarvajo in tudi v notranjosti spečejo.

3

Solato razdelimo na dva krožnika in jo obložimo s pikantnimi piščančjimi fileji. Postrežemo z žlico jogurta in polnozrnatim kruhom.

Nasvet

Hariso lahko uporabimo tudi z lososom. Pečico segrejemo na 220 °C. Žlico harise zmešamo s 4 žlicami svežih krušnih drobtin in s to maso obložimo 2 lososova fileja. Maso rahlo potlačimo in fileja postavimo za 10 do 12 minut v pečico, da se losos speče in skorja zlato obarva. Postrežemo s čičerkino solato in krhlji limone.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.