
Pikantni piščančji fileji s solato iz čičerke
Lahko in slastno
Pikantni piščančji fileji s solato iz čičerke
Lahko in slastno

Sestavine
- 250 g češnjevega paradižnika
- ½ drobno nasekljane majhne rdeče čebule
- 400 g kuhane čičerke (iz pločevinke)
- 2 žlici grobo nasekljanega peteršilja
- sok 1 limone
- 4 tanki fileji piščančjih prsi
- 1 žlica harise
- sol
- poper
- lahki jogurt in polnozrnati kruh za prilogo

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 250 g češnjevega paradižnika
- ½ drobno nasekljane majhne rdeče čebule
- 400 g kuhane čičerke (iz pločevinke)
- 2 žlici grobo nasekljanega peteršilja
- sok 1 limone
- 4 tanki fileji piščančjih prsi
- 1 žlica harise
- sol
- poper
- lahki jogurt in polnozrnati kruh za prilogo
Postopek
Češnjev paradižnik razpolovimo in ga zmešamo s čebulo in čičerko. Dodamo peteršilj in limonov sok ter začinimo s soljo in poprom.
Piščančje fileje premažemo s hariso in jih na segreti plošči za žar ali rebrasti ponvi pečemo 3 do 4 minute na vsaki strani, da se lepo obarvajo in tudi v notranjosti spečejo.
Solato razdelimo na dva krožnika in jo obložimo s pikantnimi piščančjimi fileji. Postrežemo z žlico jogurta in polnozrnatim kruhom.
Nasvet
Hariso lahko uporabimo tudi z lososom. Pečico segrejemo na 220 °C. Žlico harise zmešamo s 4 žlicami svežih krušnih drobtin in s to maso obložimo 2 lososova fileja. Maso rahlo potlačimo in fileja postavimo za 10 do 12 minut v pečico, da se losos speče in skorja zlato obarva. Postrežemo s čičerkino solato in krhlji limone.