© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Preprosta japonska juha z rezanci

Hitro pripravljena juha z azijskim pridihom

Preprosta japonska juha z rezanci

Hitro pripravljena juha z azijskim pridihom

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Preprosta japonska juha z rezanci

Sestavine

  • 2 jajci
  • 1 majhna čebula
  • 2 korenčka
  • 1 žlica olja
  • 1 1⁄2 žlice masla
  • 1 1⁄2 žlice moke
  • 1 1⁄2 žlice karija v prahu
  • ščep čilijevih kosmičev (po želji)
  • 6,5 dl zelenjavne jušne osnove
  • pest mlade zelene listnate zelenjave
  • 300 g rezancev udon
  • 2 žlički sojine omake
  • 2 mladi čebulici, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 jajci
  • 1 majhna čebula
  • 2 korenčka
  • 1 žlica olja
  • 1 1⁄2 žlice masla
  • 1 1⁄2 žlice moke
  • 1 1⁄2 žlice karija v prahu
  • ščep čilijevih kosmičev (po želji)
  • 6,5 dl zelenjavne jušne osnove
  • pest mlade zelene listnate zelenjave
  • 300 g rezancev udon
  • 2 žlički sojine omake
  • 2 mladi čebulici, ko postrežemo

Postopek

1

Jajci damo v vrelo vodo in ju kuhamo 7 minut, nato pa ju ohladimo v skledi mrzle vode.

2

Čebulo nasekljamo, korenčka pa ostrgamo in narežemo na palčke, dolge približno 4 cm in debele približno 0,5 cm. Oboje popražimo na olju; ko se korenčki zmehčajo, jih skupaj s čebulo poberemo iz kozice.

3

V kozico damo maslo in primešamo moko. Mešamo, dokler ni zmes rumenkasto rjava in zadiši po oreških. Dodamo kari v prahu in čilijeve kosmiče ter pražimo še 2 minuti. Rezance skuhamo po navodilih na vrečki.

4

V kozico postopoma prilivamo zelenjavno jušno osnovo. Čebulo in korenje stresemo nazaj in kuhamo, dokler ni korenje povsem mehko. Listnato zelenjavo drobno narežemo, jo dodamo v kozico in kuhamo še minuto, nato pa vmešamo rezance.

5

Mlado čebulico narežemo na tanke kolobarje, jajci pa olupimo in prerežemo na pol. V juho vmešamo sojino omako in jo postrežemo v skledicah; vsako porcijo potresemo z mlado čebulico in nanjo položimo jajce.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.