© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje
Čas branja 1 min.

Tedenski jedilnik: 5 enostavnih kosil iz pečice za vsak dan


Uredništvo
29. 9. 2025, 05.55
Posodobljeno
13:18
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Piščančja bedra, krompir
Freepik
Piščančja bedra, pečena v pečici s krompirjem

Pečica je odlična zaveznica, kadar si želimo pripraviti okusno kosilo brez postopanja pred štedilnikom. Sestavine enostavno položimo v pekač, dodamo nekaj začimb, vse skupaj potisnemo v pečico in pustimo, da toplota opravi svoje. Tako nastanejo jedi, ki so hkrati preproste, hranljive in prijetno domače – popolne za hitre družinske obroke med tednom. Če povečate količine, pa si zagotovite še obrok za naslednji dan.

To so naši favoriti tega tedna:

1. Pečena piščančja stegna z limono, origanom in krompirjem

Ta recept nam je všeč, ker zahteva samo 10 minut nšega dela za slastno piščančje kosilo iz enega pekača. Poleg postrežemo veliko skledo zelene solate in si priznamo, da smo v kuhinji sila iznajdljivi.

Preberite še

2. Testeninski rižek s paradižnikom in mocarelo

Testeninski rižek je videti kot riž, a se skuha hitro kot testenina - kar tudi je. Zelo preprost recept s skoraj nič pospravljanja.

3. Pečene svinjske zarebrnice s koromačem in krompirjem

Ko želite navdušiti z okusnim in sočnim kosilom, a hkrati ne želite preživeti celega popoldneva v kuhinji, se ta recept obnese kot nalašč. Pečene svinjske zarebrnice s koromačem in krompirjem združujejo klasične okuse mesa in zelenjave v eni posodi – malo dela, veliko veselja.

4. Zapečen sladki krompir s špinačo

Ko si želite nekaj lahkega, a hkrati hranljivega, bo tale recept vaša nova najljubša rešitev. Mešanica sladkega krompirja, kremaste omake in špinače se v pečici spremeni v sočno, toplo jed, ki se odlično obnese kot samostojni obrok ali kot barvita priloga.

5. Ribji file z limonovo skorjico z rožmarinom

To kosilo je zares ekspresno - zanj smo porabili le 18 minut. Te sočne fileje s hrustljavo skorjico lahko postrežemo s popečenim kruhom in paradižnikovo solato.

Pečene svinjske zarebrnice s koromačem in krompirjem
Dober tek
Pečene svinjske zarebrnice s koromačem in krompirjem

Preberite tudi: 

E-novice · Kulinarika

Prijavite se na e-novice in vsak teden prejmite nove recepte, kuharske trike in ideje za raznolike in okusne obroke.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.