© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečena piščančja stegna z limono, origanom in krompirjem

Samo 10 minut dela (in 1 ura čakanja) za slastno piščančje kosilo iz enega pekača

Pečena piščančja stegna z limono, origanom in krompirjem

Samo 10 minut dela (in 1 ura čakanja) za slastno piščančje kosilo iz enega pekača

Čas priprave 1 h 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
lemon and oregano chicken traybakemake it tonighteveryday

Sestavine

  • 500 g manjšega krompirja
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 6–8 piščančjih stegen s kožo
  • 8 olupljenih šalotk
  • 100 g slanine
  • 1 limona
  • 5 vejic origana
  • 1 dl belega vina
  • 2 dl piščančje osnove
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g manjšega krompirja
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 6–8 piščančjih stegen s kožo
  • 8 olupljenih šalotk
  • 100 g slanine
  • 1 limona
  • 5 vejic origana
  • 1 dl belega vina
  • 2 dl piščančje osnove
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 220 °C. Limono narežemo na krhlje. Krompir operemo in ga narežemo na rezine. Damo ga v večji nizek pekač, prelijemo z žlico olja, začinimo s soljo in poprom ter dobro premešamo in pečemo 20 minut.

2

Slanino narežemo na koščke. Piščančja stegna začinimo s soljo in poprom in jih damo h krompirju skupaj s celimi šalotkami, slanino, limonovimi krhlji in origanom. Prelijemo s preostalim oljem in damo v pečico še za 20 minut. Nato jed zalijemo z vinom in piščančjo osnovo in pečemo še 20 minut, da se meso speče do konca.

Nasvet

Namesto vina lahko uporabimo tudi 1 dl piščančje jušne osnove (skupaj 3 dl).


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.