© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pečena piščančja stegna z limono, origanom in krompirjem

Samo 10 minut dela (in 1 ura čakanja) za slastno piščančje kosilo iz enega pekača

Pečena piščančja stegna z limono, origanom in krompirjem

Samo 10 minut dela (in 1 ura čakanja) za slastno piščančje kosilo iz enega pekača

Čas priprave 1 h 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
lemon and oregano chicken traybakemake it tonighteveryday

Sestavine

  • 500 g manjšega krompirja
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 6–8 piščančjih stegen s kožo
  • 8 olupljenih šalotk
  • 100 g slanine
  • 1 limona
  • 5 vejic origana
  • 1 dl belega vina
  • 2 dl piščančje osnove
  • sol
  • poper
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 500 g manjšega krompirja
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 6–8 piščančjih stegen s kožo
  • 8 olupljenih šalotk
  • 100 g slanine
  • 1 limona
  • 5 vejic origana
  • 1 dl belega vina
  • 2 dl piščančje osnove
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 220 °C. Limono narežemo na krhlje. Krompir operemo in ga narežemo na rezine. Damo ga v večji nizek pekač, prelijemo z žlico olja, začinimo s soljo in poprom ter dobro premešamo in pečemo 20 minut.

2

Slanino narežemo na koščke. Piščančja stegna začinimo s soljo in poprom in jih damo h krompirju skupaj s celimi šalotkami, slanino, limonovimi krhlji in origanom. Prelijemo s preostalim oljem in damo v pečico še za 20 minut. Nato jed zalijemo z vinom in piščančjo osnovo in pečemo še 20 minut, da se meso speče do konca.

Nasvet

Namesto vina lahko uporabimo tudi 1 dl piščančje jušne osnove (skupaj 3 dl).

Priljubljeni recepti

Kvinojina solata z brokolijem in jajcem

Kvinojina solata za dnevni vnos pozitivne energije

20 min
Enostavno

Makroni s čokolado in malinami

Fina mojstrovina, ki si jo je izmislil kuhar Katarine Medičejske

50 min
Srednje zahtevno

Drobljenec z jagodami in rabarbaro

Imate poln vrt jagod in rabarbare? Pripravite prikupno rožnato sladico s hrustljavim posipom in jo ponudite toplo z vaniljevim sladoledom.

50 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.