
Pečena piščančja stegna z limono, origanom in krompirjem
Samo 10 minut dela (in 1 ura čakanja) za slastno piščančje kosilo iz enega pekača
Pečena piščančja stegna z limono, origanom in krompirjem
Samo 10 minut dela (in 1 ura čakanja) za slastno piščančje kosilo iz enega pekača

Sestavine
- 500 g manjšega krompirja
- 2 žlici oljčnega olja
- 6–8 piščančjih stegen s kožo
- 8 olupljenih šalotk
- 100 g slanine
- 1 limona
- 5 vejic origana
- 1 dl belega vina
- 2 dl piščančje osnove
- sol
- poper

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 500 g manjšega krompirja
- 2 žlici oljčnega olja
- 6–8 piščančjih stegen s kožo
- 8 olupljenih šalotk
- 100 g slanine
- 1 limona
- 5 vejic origana
- 1 dl belega vina
- 2 dl piščančje osnove
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Limono narežemo na krhlje. Krompir operemo in ga narežemo na rezine. Damo ga v večji nizek pekač, prelijemo z žlico olja, začinimo s soljo in poprom ter dobro premešamo in pečemo 20 minut.
Slanino narežemo na koščke. Piščančja stegna začinimo s soljo in poprom in jih damo h krompirju skupaj s celimi šalotkami, slanino, limonovimi krhlji in origanom. Prelijemo s preostalim oljem in damo v pečico še za 20 minut. Nato jed zalijemo z vinom in piščančjo osnovo in pečemo še 20 minut, da se meso speče do konca.
Nasvet
Namesto vina lahko uporabimo tudi 1 dl piščančje jušne osnove (skupaj 3 dl).