Kaj boste skuhali danes?
Pečena piščančja stegna z limono, origanom in krompirjem
Samo 10 minut dela (in 1 ura čakanja) za slastno piščančje kosilo iz enega pekača
Pečena piščančja stegna z limono, origanom in krompirjem
Samo 10 minut dela (in 1 ura čakanja) za slastno piščančje kosilo iz enega pekača
Sestavine
- 500 g manjšega krompirja
- 2 žlici oljčnega olja
- 6–8 piščančjih stegen s kožo
- 8 olupljenih šalotk
- 100 g slanine
- 1 limona
- 5 vejic origana
- 1 dl belega vina
- 2 dl piščančje osnove
- sol
- poper
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Sestavine
- 500 g manjšega krompirja
- 2 žlici oljčnega olja
- 6–8 piščančjih stegen s kožo
- 8 olupljenih šalotk
- 100 g slanine
- 1 limona
- 5 vejic origana
- 1 dl belega vina
- 2 dl piščančje osnove
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Limono narežemo na krhlje. Krompir operemo in ga narežemo na rezine. Damo ga v večji nizek pekač, prelijemo z žlico olja, začinimo s soljo in poprom ter dobro premešamo in pečemo 20 minut.
Slanino narežemo na koščke. Piščančja stegna začinimo s soljo in poprom in jih damo h krompirju skupaj s celimi šalotkami, slanino, limonovimi krhlji in origanom. Prelijemo s preostalim oljem in damo v pečico še za 20 minut. Nato jed zalijemo z vinom in piščančjo osnovo in pečemo še 20 minut, da se meso speče do konca.
Nasvet
Namesto vina lahko uporabimo tudi 1 dl piščančje jušne osnove (skupaj 3 dl).
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Smrečica iz brusnično-pomarančnih polžkov
Jabolčni krofki
Jabolčni krofki so malce prismuknjen prigrizek, ki bo navdušil mlajše in malo starejše otroke