
Kaj boste skuhali danes?
Pečene svinjske zarebrnice s koromačem in krompirjem
Kosilo iz enega pekača za kosilo brez muje
Pečene svinjske zarebrnice s koromačem in krompirjem
Kosilo iz enega pekača za kosilo brez muje

Sestavine
- 2 krompirja
- 1 gomolj koromača
- 1 rdeča paprika
- 4 vejice timijana
- 4 neolupljeni stroki česna
- 1 žlica paste iz paradižnikov, sušenih na soncu
- 3 dl vroče zelenjavne jušne osnove
- 4 svinjske zarebrnice
- sol
- poper

Hrustljave palačinke s slanino in piščancem: kot kaneloni, a boljše
Kaj hitro se lahko zgodi, da bo naš recept za hrustljave palačinke zamenjal vašega za kanelone.

Recept, ki ne razočara: sočne pečenice s samostansko mešanico
Pečenice so klasika slovenske kuhinje. Odkrijte, kako jih pripraviti s samostansko mešanico in drugimi domačimi prilogami.

Zdrobovi žličniki, ki vedno uspejo
Preprost recept za rahle in mehke zdrobove žličnike, ki vedno uspejo. Odlični kot priloga k juhi, obari ali golažu, priprava pa je hitra in nezgrešljiva.
Sestavine
- 2 krompirja
- 1 gomolj koromača
- 1 rdeča paprika
- 4 vejice timijana
- 4 neolupljeni stroki česna
- 1 žlica paste iz paradižnikov, sušenih na soncu
- 3 dl vroče zelenjavne jušne osnove
- 4 svinjske zarebrnice
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Krompir olupimo in vsakega narežemo na 8 delov. Koromačev gomolj očistimo in narežemo na 8 krhljev. Papriko razpolovimo, odstranimo semenje in tudi njo narežemo na 8 delov. Narezano zelenjavo damo v pekač in jo solimo. Premešamo, dodamo še timijanove vejice in neolupljene stroke česna ter zalijemo z zelenjavno osnovo, ki smo jo zmešali s paradižnikovo pasto. Pekač pokrijemo s folijo in jo zavihamo tako, da je pekač tesno zaprt. Zelenjavo pečemo 30 minut, nato pekač vzamemo iz pečice in temperaturo v pečici zvišamo na 220 °C.
Svinjske zarebrnice solimo in popramo. S pekača odstranimo folijo in meso položimo med zelenjavo. Pekač vrnemo v pečico in nepokrito pečemo še 15 do 20 minut, da se meso speče in lepo obarva. Meso in zelenjavo na krožnikih pokapljamo z omako, ki je nastala med peko.
Nasvet
To jed lahko pripravimo tudi s piščancem. Osem piščančjih stegen solimo, položimo na zelenjavo in pekač pokrijemo s folijo. pečemo jih skupaj z zelenjavo pol ure, nato pekač vzamemo iz pečice, temperaturo zvišamo, folijo odstranimo in v pekač dodamo 250 g češnjevih paradižnikov. Vse pokapamo z malo oljčnega olja in jed dokončamo kot prej.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Medeni kipnik
Kipnik ali narastek izvira iz angleške kulinarične tradicije, a ga bomo tudi pri nas z veseljem posvojili