© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje
Čas branja 1 min.

Kosilo v 30 minutah, ki ga boste takoj uvrstili med svoje stalnice


Uredništvo
24. 9. 2025, 06.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Hitro, barvito in okusno: piščančji stir fry s hrustljavo zelenjavo in sočnim piščancem je popoln obrok, ki je na mizi v manj kot 30 minutah.

Piščančji stir fry
Shutterstock
Piščančji stir fry

Gre za jed, ki izvira iz azijske kuhinje in temelji na hitrem praženju sestavin pri visoki temperaturi. Rezultat je sočen piščanec, hrustljava zelenjava in omaka, ki vse okuse poveže v okusno celoto.

Stir fry je jed, ki jo lahko vedno prilagodimo, uporabimo zelenjavo, ki jo imamo pri roki, in začimbe, ki jih imamo radi. Vse, kar potrebujemo, je dobra ponev ali wok, nekaj minut praženja in kosilo je na mizi.

Recept za piščančji stir fry

Sestavine (za 4 osebe):

Preberite še

500 g piščančjih prsi ali stegen brez kosti
1 rdeča paprika
1 rumena paprika
1 korenček
1 bučka
1 rdeča čebula
2 stroka česna
2 cm svežega ingverja
2 žlici olja za cvrtje (arašidovo, sončnično ali repično)

Za omako:

4 žlice sojine omake
1–2 žlici medu ali rjavega sladkorja (glede na okus)
1 žlica riževega kisa (ali limoninega soka)
1 žlička sezamovega olja
1–2 žlički koruznega škroba, razmešanega v 3 žlicah vode
ščepec čilija (kosmiči ali svež, po želji)

Priprava:

Piščanca narežite na tanke trakove, rahlo solite in poprajte.

V woku ali večji ponvi segrejte olje. Piščanca na hitro popecite 3–4 minute, da dobi zlato barvo, nato ga vzemite iz ponve.

V isti ponvi na močni temperaturi popražite narezano zelenjavo, česen in ingver. Pražite 3–4 minute, da ostane hrustljava. Medtem v skodelici zmešajte sestavine za omako.

Zelenjavi dodajte piščanca, prilijte omako in kuhajte še 2–3 minute, dokler se rahlo ne zgosti in obda vse sestavine.

Postrezite s kuhanim rižem, basmatijem ali riževimi rezanci. Po želji potresite s praženim sezamom ali svežim koriandrom.

E-novice · Kulinarika

Prijavite se na e-novice in vsak teden prejmite nove recepte, kuharske trike in ideje za raznolike in okusne obroke.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.